28/04/2024

Kao što je poznato, sarajevski premijerligaš Željezničar bilježi izuzetno loš prvenstveni niz, niz od četiri meča u kojima je zaredom poražen, i to u većini pomenutih slučajeva, od protivnika koji su na aktuelnoj tabeli Premijer lige BiH pozicionirani niže od Sarajlija.

Uslijed takve rezultatske krize ovog kluba, jasno je da će u narednom periodu biti nekoliko kadrovskih ili strukovnih promjena, a kao jedna od takvih, kako mi sa portala sportskevijesti.com neslužbeno saznajemo, biće i promijena na poziciji šefa stručnog štaba prvog tima.

Naime, nezvanično smo doznali da bi, dakle, uslijed pomenute serije loših rezultata kluba, u najskorijem periodu trebalo doći do sastanka između rukovodstva Željezničara i trenera Amara Osima, koji je nekada sa dosta uspjeha kao šef struke predvodio ovaj klub.

Trener Osim bi, prema našim saznanjima, a pod uvjetom uspješnih pregovora o preuzimanju trenerske pozicije u Željezničaru, tokom zimske prvenstvene pauze trebao tako postati novi-stari “kormilar” prvog tima nekadašnjeg prvaka BiH.

U ovom trenutku nije nam poznat precizan datum eventualnog sastanka rukovodstva Željezničara i trenera Osima, međutim, više detalja o ovome biće svakako poznato u narednim danima.

3 thoughts on “Portal sportskevijesti.com saznaje, uslijed serije loših prvenstvenih rezultata sarajevskog Željezničara iz kluba planiraju velike strukovne promijene, trener Amar Osim uskoro pregovara sa klubom oko preuzimanja pozicije šefa stručnog štaba prvog tima?!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *