18/05/2024

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u košarci odigrala je meč 3. kola drugog grupe K kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. u Kini gostujući susret sa Bugarskom.

 

Bugarska – BiH 89:82

Susret su bolje otvorili izabranici Vedrana Bosnića, ali je krajem prve četvrtine Bugarska stigla do prednosti i dobila dionicu rezultatom 25:22.

U drugoj četvrtini dosta izjednačena utakmica, igralo se uglavnom koš za koš, međutim, u finišu četvrtine nešto konkretnija je bila reprezentcija BiH, i došla do prednosti od 51:45 uoči pauze između dva poluvremena.

Treća četvrtina pripala je košarkašima bugarske reprezentacije, koji su u potpunosti preokrenuli rezultat i u posljednju dionicu meča ušli sa prednošću 72:67.

U posljednjoj četvrtini većim dijelom vodila se ravnopravna borba dvije reprezentacije, međutim, u finišu su Bigari serijom uspješnih šuteva za tri poena prelomili susret u svoju korist i došči do pobjede konačnim rezultatom 89:82.

Kod pobjedničke reprezentacije, odnosno, Bugarske, Božidar Avramov je sa 20 poena bio najefikasniji, dok je kod poražene selekcije BiH Miralem Halilović ubacio 20 koševa.

Ovim porazom reprezentacija BiH oprostila se od mogućnosti nastupa na Svjetskom prvenstvu naredne godine u Kini, dok je Bugarska ovom pobjedom zadržala izvijesne šanse da se nađe na smotri najboljih svjetskih reprezentacija.

 

Tabela nakon susreta trećeg kola kvalifikacione grupe K za odlazak na Svijetsko prvenstvo 2019. u Kini:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *