18/05/2024

U okviru posljednje utakmice prvog dijela Premijer lige BiH, utakmice 19. kola, na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, nogometaši aktuelnog prvenstvenog lidera Sarajeva dočekat će ekipu zeničkog Čelika.

Tim povodom održana je konferencija za štampu za u Svečanom salonu “Svetozar Vujović”, gdje su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Vladan Kovačević.

“Posljednja utakmica u ovoj polusezoni i normalno da se želimo oprostiti pobjedom. Kvalitetniji smo, u boljem položaju i mislim da ne bi trebali imati problema, uz dužno poštovanje Čeliku. Imaju par kvalitetnih igrača, ali mislim da mi imamo snage i kvaliteta da utakmicu riješimo u svoju korist. Hebibović ima tri kartona, Šofranac je od ranije bolestan, Stanojević povrijeđen i neće igrati. Također i Hodžić. Imamo igrača koji su kvalitetni i mislim da neće biti problema”. – istakao je Musemić.

“Očekuje nas teška utakmica protiv Čelika, ekipa nije imala sreće i mislim da mogu napraviti probleme. Ali isto tako dolaze na Koševo, igramo pred svojim navijačima i mislim da pobjedom možemo krunisati ovu polusezonu i mirni da odemo na odmor”. – podvukao je Kovačević.

Utakmica između FK Sarajevo i NK Čelik na programu je u subotu, 01.12. na stadionu Asim Ferhatović Hase u 16 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *