20/05/2024

Odigrani su mečevi jedanaestog kola drugog ranga raukometnog takmičenja u BiH, Prve lige FBiH – grupa Jug, a jedan od zanimljivijih bio je onaj u Sarajevu, između višestrukog prvaka BiH, ORK Bosna, i RK Borac Travnik.

Bosna Sarajevo – Borac Travnik 36:27

Dvorana “Ramiz Salčin” u sarajevskom naselju Mojmilo ugostila je sarajevsku Bosnu i Borac iz Travnika, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je dvoranu “Ramiz Salčin” i medijski popratila ovaj zanimljiv prvenstveni susret.

Susret između sarajevske Bosne i travničkog Borca počeo je minutom šutnje za stradale u saobraćajnoj nesreći u Novom Travniku.

Uvodne minute ovog duela pripale su ekipi Borca, koji je u 11. minuti imao prednost rezultatom 8:7, kada Bosna zove svoj time uot kako bi konsolidovali redove.

Minuta odmora domaćima je dobro došla, pa je u 20. minuti rezultat na semaforu bio u egalu, tačnije neriješen 13:13, kada je uslijedila minuta odmora koju su pozvali gosti.

Do kraja prvog poluvremena igrao se, uglavnom izjednačen rukomet, te se niti jedan tim nije uspjevao naročito rezultatski odvojiti.

Na odmor između dva poluvremena otišlo se pri vodstvu Bosne rezultatom 18:17, što je moglo zadovoljiti publiku u dvorani na Mojmilu.

U nastavku susreta, preciznije, u prvih desetak minuta drugog poluvremena, Bosna je nešto bolje stajala na terenu, ali rezultat od 25:22 za domaće u tom trenutku, svakako nije nagovještavao pobjednika ovog duela.

Ipak, u narednim minutama domaći prave nešto osjetniju prednost, i u 53. minuti imaju vodstvo rezultatom 32:25, odnosno, vodstvo od sedam pogodaka prednosti, što je Bosni moglo garantovati relativno miran finiš susreta.

Posljednje minute utakmice ponovo pripadaju domaćoj Bosni, čiji igrači naposlijetku dolaze i do trijumfa rezultatom 36:27, što je uvjetovalo zadovoljstvo nekoliko stotina sarajevskih ljubitelja rukometa koji su pohodili ovaj susret.

Nakon ove pobjede Bosna je ostala trećeplasirani tim na prvenstvenoj tabeli, dok se Borac nakon ovog poraza sada nalazi u donjem dijelu tabele.

 

 

Rezultati jedanaestog kola Prve lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon jedanaestog kola Prve lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *