20/05/2024

Nakon što je nedavno izabrano novo rukovodstvo FK Željezničar Sarajevo, danas je sa početkom od 18 sati na red došla i prva sjednica novog Upravnog odbora, na kojoj se u ovim trenucima raspravlja i o novom šefu stručnog štaba prvog tima ovog kluba.

Kako nezvanično saznajemo mi sa portala sportskevijesti.com, u ovim momentima postoje dva scenarija vezana za izbor novog šefa struke prvog tima Željezničara.

Prvi i u ovom trenutku izgledniji scenario vezan za izbor novog šefa struke Željezničara jeste taj da će aktuelni član Skupštine ovg kluba, Amar Osim, dobiti/prihvatiti poziciju menadžera kluba, u kojoj bi “de facto” obnašao dužnost sportskog direktora/klupskog skauta, dok bi šef stručnog štaba trebao postati trener Almir Memić.

Drugi scenario, onaj koji je u ovom trenutku manje izgledan jeste taj da će član Skupštine Amar Osim biti taj koji će dobiti/prihvatiti poziciju šefa stručnog štaba, dok bi trener Almir Memić trebao bio dio stručnog štaba.

Uskoro se očekuje da se iz Željezničara i zvanično oglase po pitanju ishoda današnje sjednice Upravnog odbora kluba, kada bi trebalo biti jasnije koji će se od ova dva scenarija zaista i ostvariti.

1 thought on “U toku je prva sjednica Upravnog odbora novog rukovodstva sarajevskog Željezničara, poznata dva scenarija vezana za izbor šefa stručnog štaba prvog tima ovog kluba?!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *