20/05/2024

U Centru za kulturu Zavidovići održana je sjednica Skupštine aktuelnog bosanskohercegovačkog drugoligaša, NK Krivaja, kojoj je prisustvovao dvadeset i jedan redovni delegat, te još dva zamjenska, što je bio više nego stopostotni odziv.

Na samom početku usvojen je Dnevni red, te zapisnik sa posljednje sjednice Skupštine kluba.

Ovaj sjednica je potvrdila radno predsjedništvo Skupštine na čijem čelu je ostao Zuhdija Mehić, predsjednik, Mustafa Faljić, zamjenik predsjednika i Midhat Šijerkić, član radnog predsjedništva.

Nadalje, na dnevnom redu su bili izvještaji kao i aktivnosti koje očekuju klub u narednoj godini kada isti obilježava 100 godina postojanja.

Inače, najveću pažnju kako delegata a tako i gostiju izazivao je izbor predsjednika kluba, s obzirom da je dugogodišnji predsjednik NK Krivaja već odavno najavio je da se povlači iz kluba, a kako su isticali sada već bivši članovi Upravnog odbora stekli su se uslovi za promjene.

Tako je za predsjednika kluba izabran Adnan Haćimić, a za članove upravnog odbora imenovani su i Nagib Mujkić, Selvedin Hamutović, Nihad Mujanović, Asim Faljić, Ferid Horozović, dok će predsednik u narednim danima u skladu sa Statutom komptirati još tri imena kako bi kompletirao novo rukovodstvo kluba.

Nakon zvaničnog izbora, novoizabrani predsjednik NK Krivaja u obraćanju prisutnima istakao je kako broj članova kluba mora preći preko hiljadu.

“Klub moramo podići na viši nivo u svakom segmentu, a prioritet nam je organizacija omladinskog pogona. Sigurno da ćemo pokušati za narednu polusezonu vratiti što veći broj igrača koji su ponikli u našem klubu a pokušat ćemo kroz projekte rješavati i infrastrukturalne probleme na Gradskom stadionu. Pokušat ćemo stabilizirati i finansije u klubu kako bi naši omladinci imali adekvatne uvjete za takmičenja na svim nivoima. Ima posla ali vidim da kod saradnika postoji želja i htjenje te se nadam da ćemo na taj način djelovai te doći do željenog cilja da klub funkcioniše i bude ponos cijelog grada i regije. Sigurno da 100 godina postojanja istog nas zadužuje”, kazao je Haćimić.

Po završetku sjednice Skupštine Haćimić je naglasio kako saradnja sa gradom Zavidovići, Ze-Do Kantonom, i Nogometnim savezom BiH, mora biti neupitna te da ga već od sutra očekuje pretežak posao.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *