09/05/2024

U subotu, 29.12.2018., u Tojšićima, u Svečanoj sali FK Sloga Tojšići održana je Izvještajno-izborna Skupština drugoligaša FK Sloga Tojšići.

“Nakon što je Prijelazna Uprava u protekla tri mjeseca uspjela koliko-toliko stabilizirati klub u finansijskom i sportskom smislu, danas je Skupštini predstavljen izvještaj iz prethodnog perioda, te ponuđen plan rada, koji je struktuiran kroz kratkoročni, srednjeročni i dugoročni vremenski okvir, sa svim bitnim finansijskim, sportskim i infrastrukturalnim aspektima.

Ovom prilikom Skupština je podržala izmjene Statuta, koje se odražavaju kroz modernizaciju organa upravljanja, tako da u narednom periodu Upravu kluba sačinjava 11 članova u Radnom sazivu uprave, odnosno 21 član u Proširenom sazivu, na čelu sa Predsjednikom Mušanović Nerminom.

Kao novost, uvedene su funkcije Direktora kluba, koju će obnašati Zulfić Emir i Sportskog direktora kluba, koju će obnašati Hodžić Sanel, a namjera je da se klubom upravlja na savremen način, sa svim elementima korporativnog upravljanja.

Također, predstavljen je novi način finansiranja kroz redovne članarine i ugovorena sponzorstva, u smislu disperzije izvora finansiranja, a sa ciljem izbjegavanja preopterećenja pojedinih sponzora kluba.
U narednom periodu, klub će kroz novu web platformu te postojeću Facebook stranicu informirati javnost o svim bitnim aspektima poslovanja.

Također, transparentnost će biti kontrolisana od strane uspostavljenog Nadzornog odbora, koji broji 5 članova.

Iako je najvažniji cilj kluba opstanak u ligi, članovi nove uprave ne kriju entuzijazam i opravdani optimizam kada je u pitanju razvoj kluba. Kako ističu, fokus će biti stvaranje kvalitetne baze mladih igrača i razvoj infrastukturalnih uslova za afirmaciju sportskih aktivnosti.

Uz moto „Sloga kao simbol zajedništva od 1955“,a Uprava poziva sve simpatizere kluba, a posebno najvjernije navijače „Cincare“ da budu dvanaesti igrač i da pruže podršku svom klubu u narednom periodu.

Gosti Skupštine su bili predsjednik Sportskog saveza Opcine Kalesija, Muhamed Avdić, te prijatelji kluba iz Švicarske i Njemačke.” – navodi NKP.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *