09/05/2024

NS/FS BiH zvanično je odlučio pomoći klubovima u BiH u izgradnji terena sa vještačkom travom za potrebe razvoja omladinskog nogometa kroz projekat “Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa kroz širu društvenu zajednicu”.

Naime, poseban komitet NS/FS BiH zadužen za razvoj nogometne infrastrukture u BiH odabrao je lokalne zajednice kojima će biti osigurana pomoć.

Komitet su sačinjavali Ivan Beus, Irfan Durić, Dragan Kulina i Nihad Hodžić, a donijeli su odluku o izboru 15 zajednica za izgradnju terena s vještačkom travom.

Tim redoslijedom zajednice kojima će se pomoći, odnosno klubovima u istim, su Općina Travnik, Općina Čapljina, Općina Konjic, Grad Široki Brijeg, Općina Hadžići, Općina Žepče, Općina Gradačac, Općina Cazin, Općina Tomislavgrad, Grad Goražde, Grad Bijeljina, Opština Istočno Novo Sarajevo, Opština Gradiška, Grad Prijedor i Grad Doboj.

Inače, iz Komiteta za izbor su poručili da su odluku donijeli na osnovu izvještaja stručne službe NS/FS BiH i neposrednog pregleda i uvida u svaku podnesenu aplikaciju, a ista će se početi realizovati sa danom donošenja zvanične odluke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *