15/05/2024

Tri omladinca FK Olimpik Sarajevo potpisali su danas ugovore sa klubom sa ovim prvoligašem, potvrdio je zvaničnim putem klub.

Sanjin Ćeman, Sedin Ramić i Anes Dedović u prisustvu direktora kluba Hamde Spahića i koordinatora omladinskog pogona Mirze Šarića u prostorijama kluba su potpisali ugovorne obaveze.

Šarić nije krio zadovoljstvo zbog svega što se desilo:

– Prije dvije godine smo jasno rekli šta želimo u budućnosti od omladinskog pogona. Današnjim potpisima smo dokazali da smo stigli na korak do ostvarenja cilja. Izuzetno mi je drago da su ova tri momka potpisali ugovore i mogu slobodno reći da je ovo jedan novi korak u historiji kluba. Siguran sam da će i u narednim mjesecima i godinama biti još dosta fudbalera, koji će nadamo se biti okosnica tima u godinama koje dolaze. Imamo još dosta mladih talentovanih momaka u omladinskom pogonu i pokušat ćemo

Sanjin Ćeman koji je po vokaciji napadač, najbolji je strijelac juniorskog tima, a nakon potpisa ugovora sa prvim timom istakao je sljedeće:

– Drago mi je da sam potpisao ugovor sa klubom koji mi je dao priliku da radim, napredujem i da se izborim za svoj status. Nadam se da ću opravdati povjerenje čelnika kluba i nadam se seniorskom debiju u proljetnoj polusezoni.

Sedin Ramić, ljevonogi stoper, je već imao priliku da igra takmičarske utakmice ove sezone, a ni on nakon potpisa ugovora nije krio svoje zadovoljstvo:

– Moram biti iskren i reći da mi je ovo jedan od najljepših dana u životu. Imao sam priliku trenirati i igrati za seniorski tim i znam koliko to svakom od nas mladih znaći. Hvala ljudima koji su prepoznali naš rad i dali nam priliku za dodatni napredak.

Još jedan veznjak koji je potpisao ugovor je Anes Dedović, momak koji igra na poziciji zadnjeg veznog, te je nakon potpisa izjavio:

– Današnji potpis ugovora je satisfakcija za sve što smo radili u prethodnim godinama. Sada je na nama da se dodatno dokažemo i nastavimo sa još boljim radom i tako opravdamo povjerenje koje smo dobili.

Sva trojica mladih igrača su rođeni 2000. godine, a sa Olimpikom su potpisali višegodišnje ugovore.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *