14/05/2024

Sarajevski SPARS je na domaćem terenu, u okviru osamnaestog kola regionalne košarkaške ABA 2 Lige, ugostio srbijanski Dynamic iz Beograda.

 

SPARS Sarajevo (BiH) – Dynamic Beograd (Srbija) 88:84

Sarajevo je bilo domaćin susreta ABA 2 Lige između SPARS-a i srbijanskog Dynamic iz Beograda, a ekipa portalasportskevijesti.com posjetila je dvoranu “Novo Sarajevo” i medijski popratila susret.

Susret je bolje otvorio Dynamic i nakon prve četvrtine došao do prednosti rezultatom 26:12, odnosno do dvocifrene prednosti id četrnaest koševa razlike.

U drugoj dionici SPARS se pokušao vratiti u meč, te u nekoliko navrata bio vrlo blizu tog cilja, međutim, Srbijanci su i dalje održavali relativno sigurno vodstvo, koje je nakon prvog poluvremena rezultatski iznosilo 28:22, vodstvo od šest koševa prednosti.

U trećoj četvrtini SPARS je bio bolji rival na terenu, te po zvršetku iste dodatno smanjio prednost srbijanskog tima, rezultat u korist Dynamic iznosio je 66:62, vodstvo od četiri koša prednosti.

U neizvjesnoj završnoj, četvrtoj, četvrtini SPARS je uspio preokrenuti rezultat u svoju korist i naposlijetku rezultatom 88:84 doći do nove pobjede u ovoj sezoni.

Ovaj trijumf Sarsjlijama bi im mogao biti možda i najznačajniji kada je u pitanju borba za doigravanje za plasman u elitnu ABA Ligu, s obzirom da im je upravo Dynamic bio jedan od glavnih konkurenata za takvo što.

Kod pobjednika susreta, domaćeg SPARS-a, najefikasniji u su bili su Draško Albijanić i Kenan Bajramović sa po 18 postignutih poena, dok je kod gostiju najbolji bio Stevanović sa 24 ubačenih koševa, te je ujedno bio i najbolji pojedinac meča.

 

Tabela nakon nepotpunog osamnaestog kola ABA 2 Lige:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *