20/05/2024

Odigrani su prvi mečevi četvrtfinala Kupa BiH u nogometu, tačnije njih tri, i to mečevi u Sarajevu, Širokom Brijegu, i u Gradačcu.

 

Sarajevo – Zrinjski Mostar 1:0

Na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” danas su u okviru prvog susreta četvrtfinala Kupa BiH snage odmjerili timovi Sarajeva i Zrinjskog iz Mostara, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila zanimljiv susret.

Na samom početku susreta Sarajevo je zaprijetilo preko Tatara, da bi par minuta kasnije, tačnije, u 8. minuti, nakon starta igrača Zrinjskog, Jakovljevića, nad igračem Sarajeva, Ahmetovićem, bio dosuđen jedanaesterac za domaće, a siguran u realizaciji, za vodstvo svog tima rezultatom 1:0 bio je Velkoski.

Do kraja prvog poluvremena bilo je par izglednih prilika na obje strane ali mreže su mirovale.

U nastavku susreta, u 56. minuti Anel Hebibović šalje loptu Mersudinu Ahmetoviću ali ubačaj glavom nije uspješan, te lopta odlazi pored gola Mostaraca, da bi se na narednu priliku čekalo do 71. minute, kada se Amer Bekić našao sam ispred Vladana Kovačevića, ali golman Sarajeva uspješno brani.

Do kraja meča nije bilo nekih naročito velikih uzbuđenja, i Sarajevo je rezultatom 1:0 došlo do pobjede uoči revanš meča koji će biti odigran u Mostaru.

https://www.dailymotion.com/video/x734r2r

 

 

Široki Brijeg – Borac Banjaluka 2:1

Na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu odigran je prvi susret četvrtfinala Kupa BiH između Širokog Brijega i Borca iz Banjaluke, a naposlijetku su do trijumfa došli domaći.

Borac je bolje otvorio susret i poveo rezultatom 1:0 pogotkom Stojana Vranješa u 16. minuti, ali domaći ubrzo prave preokret, i ndolaze do vodstva od 2:1, pogotcima Matea Marića u 29. minuti, odnosno Mate Stanića u 45. minuti utakmice.

U drugom poluvremenu, i pored sasvim dovoljno vremena, mreže su, ipak, mirovale, te su Širokobriježani rezultatom 2:1 došli do pobjede, te rezultatske zalihe uoči revanša u Banjaluci.

https://www.dailymotion.com/video/x73519n

 

Zvijezda Gradačac – TOŠK Tešanj 0:1

Gradačački stadion “Banja Ilidža” danas je bio poprište prvog susreta četvrtfinala Kupa BiH između Zvijezde iz Gradačca i TOŠK-a iz Tešnja, a do pobjede su po završetku istog došli Tešnjaci.

TOŠK je do vodstva od 1:0 stigao u 28. minuti meča, strijelac je bio Kalesić, što se ispostavilo i kao ishod prvog poluvremena.

U nastavku susreta, tačnije, u 58. minuti tim iz Tešnja povećava vodstvo na 2:0, strijelac je bio Kitanović, što se ispostavilo i kao krajnji ishod ovog duela, duela iz kojeg TOŠK nosi veliku rezultatsku zalihu uoči revanša na svom terenu.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *