20/05/2024

OKK SPARS iz Sarajeva je na domaćem terenu, u okviru dvadeset i prvog kola regionalne košarkaške ABA 2 Lige, ugostio slovenački Helios Suns iz Domžala.

SPARS Sarajevo (BiH) – Helios Suns Domžale (Slovenija) 79:66

Sarajevo je bilo domaćin susreta ABA 2 Lige između SPARS-a i slovenačkog Helios Suns iz Domžala, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je dvoranu “Novo Sarajevo” i medijski popratila susret.

Sarajevski tim uoči ovog meča, shodno aktuelnoj poziciji na tabeli dva tima, važio je za izrazitog favorita, a takvu ulogu dodatno je pojačao već nakon prve četvrtine meča, koja je rezultatom 16:12, pripala, dakle, OKK SPARS.

U drugoj dionici prednost domaćeg tima konstantno se povećavala, te se na odmor otišlo pri rezultatu 46:29 za domaće.

Treća četvrtina meča, kao i čitavo prvo poluvrijeme, ponovo u znaku SPARS-a, čiji košarkaši uoči završne dionice meča dolaze do vodstva rezultatom 64:44, i već tada faktički do pobjede.

U posljednjoj dionici ovog meča Helios Suns nije imao snage da se iole rezultatski vrati u meč, te je SPARS rezultatom 79:66 došao do svoje osme uzastopne pobjede u ovosezonskom prvenstvu ubokviru ABA 2 Lige, te samo potvrdio plasman u doigravanje za plasman u elitnu ABA Ligu, ali i osugurao drugu piziciju na prvenstvenoj tabeli.

Najefikasniji pojedinci meča bili su košarkqši SPARS-a Durmo i Grubelić koji su ubacili po 20 koševa, dok je kod gostiju sa 17 ubačenih koševa bolji od ostalih bio Pašajlić.

 

 

Tabela nakon dvadeset i prvog kola ABA 2 Lige:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *