18/05/2024

Sarajevski SPARS je na domaćem terenu, u okviru doigravanja regionalne košarkaške ABA 2 lige, ugostio makedonski MZT Skoplje.

 

SPARS Sarajevo (BiH) – MZT Skoplje (Makedonija) 70:71

Sarajevo je bilo domaćin susreta doigravanja ABA 2 Lige za plasman u elitnu ABA ligu između SPARS-a i makedonskog MZT iz Skoplja, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je dvoranu “Novo Sarajevo” i medijski popratila susret.

Domaći SPARS je bolje otvorio ovaj susret, pa je nakon prve četvrtine sarajevski tim rezultatom 19:9 došao do dvocifrene prednosti.

U drugoj dionici susreta gosti su se pokušali vratiti u susret, te u par navrata biili vrlo blizu, ali ipak, završnicom dionice SPARS ponovo igra znatno bolje i na poluvrijeme odlazi sa vodstvom od 42:27, odnosno, vodstvom od 15 koševa prednosti.

Ako su prve dvije dionice u potpunosti pripale domaćima, u trećoj četvrtini mnogo bolja igra Makedonaca, te je MZT gotovo u potpunosti istopio svoj rezultatski zaostatak, i rezultatom 56:53 u korist SPARS-a ušlo se u posljednju dionicu susreta.

U posljednjoj dionici meča vodila se uglavnom ravnopravna borba dva tima, s tim da je SPARS sve vrijeme imao.određenu rezultatsku prednost koja je varirala između četiri i osam koševa prednosti, da bi MZT doslovno u posljednjoj sekundi susreta došao do svog prvog vodstva rezultatom 71:70, što je ujedno bilo dovoljno i za pobjedu u Sarajevu.

Naredni meč ovih timova se igra za četiri dana u Skoplju, a tim koji dođe do dvije pobjede plasiraće se u finale 2. ABA lige.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *