18/04/2024

Nogometni klub TOŠK danas je dobio zvaničnu odluku Takmičarske komisije NSBiH da ne može ugostiti ekipu Širokog Brijega na svom stadionu u Tešnju, u sklopu revanš susreta polufinala Kupa BiH.

Tu informaciju za SCsport je potvrdio Muris Jabandžić, predsjednik Skupštine tešanjskog kluba, koji nije krio razočarenje ovim stavom komisije:

“Vrlo je čudno kakvi se zahtjevi postavljaju pred klubove iz nižih rangova. Navodno naš stadion ne može biti domaćin jer nije licenciran za Premijer ligu BiH. Zašto bi imao licencu za viši rang, ako se takmičimo u Prvoj ligi FBiH? Nemaju u ovom trenutku licencu ni Velež ili Olimpik. Očito je u pitanju loša formulacija u samim propozicijama. Drugo je pitanje imamo li uvjete. Ja mislim da imamo. Naš travnjak u solidnom je stanju, imamo i tribinu za gostujuće navijače, odgovarajuće sigurnosne uslove…  A ako ćete baš tjerati mak na konac, onda idealne uvjete za ovu licencu nemaju ni svi stadioni u Premijer ligi BiH. Uostalom, malo je i čudno da se propozicije kroje sa pretpostavkom da klubovi iz nižih liga ne mogu uopšte doći do polufinala, jer njihovi stadioni svakako nemaju licencu. Zar se Kup BiH igra samo zbog premijerligaša?”, pita se Jabandžić.

Dodaje kako još uvijek postoji minimalna šansa da se utakmica TOŠK – Široki Brijeg ipak upriliči na stadionu Luke.

Dobili smo informaciju da će članovi Izvršnog odbora NSBiH sutra glasati o našem novom zahtjevu, da se odobri barem privremeno licenciranje stadiona. Od njihove odluke zavisit će mnogo toga. Zasad ne dolazi u obzir da igramo u Tuzli ili Zenici. Zašto bismo igrali u nekom mjestu udaljenom 100 kilometara od Tešnja? Zamislite koji su to dodatni troškovi, od rentanja tuđeg stadiona, puta, smještaja i svega ostalog… Pa, bolje da te pare uložimo u naš omladinski pogon. U svakom slučaju, planiramo zakazati vanrednu sjednicu Skupštine NK TOŠK, a jedan od prijedloga bit će istupanje iz takmičenja. I to ne samo Kupa BiH, već i iz Prve lige FBiH. Svega nam je preko glave”, ističe Jabandžić za SCsport.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *