14/05/2024

Završena su tri susreta dvadeset i četvrtog kola Premijer lige BiH, mečevi u Tuzli, Ugljeviku, i u Krupi.

 

Tuzla City – Sloboda Tuzla 1:1

Stadion “Tušanj” u Tuzli danas je bio mjesto prvenstvenog susreta gradskih rivala Tuzla City i Slobode.

Tuzla City je bolje otvorila meč, i u 18. minuti pogotkom Crnkića došla do vodstva od 1:0, ali Sloboda u 38. minuti pogotkom Husejinovića poravnava rezultat na 1:1, što je bio i ishod prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu, pored nekoliko prilika na obje strane, mreže su mirovale, te ee ovaj duel završio rezultatom 1:1, odnosno, podjelom bodova.

Ovom podjelom bodova ne mogu biti zadovoljni nitinjedni niti drugi, Sloboda što sada dodatno zaostaje za pozicijama koje vode u međunarodna evropska takmičenja, a Tuzla City što se nije odmakla od zone koja naredne sezone vodi u nižibrang takmičenja.

 

 

 

Krupa – Radnik Bijeljina 2:2

Foto: Facebook/ FK Krupa

U Krupi na Vrbasu danas su se u okviru dvadeset i četvrtog kola Premijer lige BiH sastali Krupa i Radnik iz Bijeljine.

Bijeljinci su prvi došli do pogotka na ovom meču, odnosno, do vodstva od 1:0, vlastitu mrežu pogodio je u 43. minuti igrač Krupe, Makitan, za ujedno i rezulatat prvog poluvremena.

U nastavku susreta Krupa u 71. minuti pogotkom Brtana poravnava rezulat na 1:1, da bi u 88. minuti pogotkom Aganspahića domaći došli i do vodstva od 2:1, ali vodstva koje je kratko trajalo, pošto su Bijeljinci u 96. minuti pogotkom Bradonjića došli do poravnanja rezultata na 2:2, što se ispostavilo i kao krsjnji epilog ovog duela.

Podjelom bodova ne mogu biti zadovoljni niti Krupa, a niti Radnik, Krupa iz razloga što je ostala na posljednjoj poziciji na prvenstvenoj tabeli, a Radnik što se nije dodatno približio pozicijama koje naredne sezone vode u međunarodna evropska takmičenja.

 

Zvijezda 09 Brgule – Široki Brijeg 1:1

Foto: Facebook/ NK Široki Brijeg

Na stadionu u Ugljeviku danas su svoj međusobni prvenstveni susret odigrali Zvijezda 09 Brgule i Široki Brijeg.

Široki Brijeg je prvi došao do pogotka i vodstva od 1:0, strijelac je bio Bagarić, za ispostaviće se i rezulatat prvog dijela meča.

U drugom poluvremenu Zvijezda 09 u 71. minuti preko Stjepanoviča poravnava rezultat na 1:1, što se ispostavilo i kao krajnji rezultat ovog meča.

Ovom podjelom bodova nešto zadovoljniji mogu biti gosti iz Širokog Brijega, iako ni Zvijezda 09 ne može biti pretjerano nezadovoljna ovakvim ishodom susreta u Ugljeviku.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *