14/05/2024

Odigrani su i preostali mečevi dvadeset i četvrtog kola Premijer lige BiH, mečevi u Gabeli i Zenici, nakon kojih je i kompletirano ovo prvenstveno kolo.

 

GOŠK Gabela – Željezničar Sarajevo 1:1

Foto: Facebook/ FK Zeljeznicar

Na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli odigran je prvenstveni susret između GOŠK-a i Željezničara iz Sarajeva.

Sarajevski tim je bolje otvorio meč i u 31. minuti pogotkom Ermina Zeca došao do vodstva od 1:0, ali u drugom poluvremenu Gabeljani dolaze do rezultatskog poravnanja na 1:1, strijelac za, ujedno i konačni ishod meča, bio je Ramić u 56. minuti iz jedanaesterca.

Ovom podjelom bodova ne mogu biti zadovoljni niti jedni niti drugi, domaći iz razliga što nisu napravili korak naprijed u borbi za opstanak u ligi, a Željezbičar što u odnosu na konkutenciju nije napredovao u borbi za pozicije koje po završetku sezone vode u međunarodna evropska takmičenja.

 

 

Čelik Zenica – Mladost Doboj-Kakanj 1:0

Foto: Facebook/ NK Čelik Zenica

Zenički Čelik ugostio je, u okviru dvadeset i četvrtog kola Premijer ligecBiH, na svom stadionu ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Zeničani su bolje otvorili meč, i u 31. minutu pogotkom Dedića došli do vodstva od 1:0, ali i vodstva koje se naposlijetku ispostavilo i kao krajnji ishod ovog meča.

Čelik je sa ovom pobjedom i sa tri boda došao u poziciju da se ravnopravno bori za nastup na međunarodnoj evropskoj sceni, dok je Mladost ovim porazom itekako umanjila šanse za takvo što.

 

 

Tabela nakon dvadeset i četiri odigrana kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *