14/05/2024

U Sarajevu je odigran derbi susret dvadeset i četvrtog kola Premijer lige BiH, a sastali su se Sarajevo i Zrinjski iz Mostara.

 

Sarajevo – Zrinjski Mostar 0:1

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu odigran je prvenstveni premijerligaški susret između Sarajeva i Zrinjskog iz Mostara, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme ovog susreta, generalno, nije ponudilo mnogo toga za vidjeti, i izuzev nekoliko obećavajućih napada, prije svega domaćih, gotovo da i nije bilo ozbiljnijih prilika pred oba golmana, te se na odmor otišlo pri neriješenom rezultatu, onom početnom, bez pogodaka.

U nastavku meča Sarajevo je zaigralo nešto otvorenije, dok su Mostarci čekali svoju priliku iz kontra napada ili prekida, što su i dočekali u 52. minuti, kada Mandić svojim pogotkom donosi Zrinjskom prednost od 1:0, za “hladan tuš” na najvećem stadionu u BiH.

Nakon vodećeg gola Zrinjskog, pokušavalo je Sarajevo doći do poravnanja rezultata, dok su se Mostarci disciplinovano branili, a u takvoj igri bolje su se snašli nogometaši Zrinjskog, koju su naposlijetku i očuvali stečenu rezultatsku prednost, te se ovaj duel okončao rezultatom 1:0 za hercegovačkog premijerligaša.

Nakon ovog rezultata, odnosno, pobjede Zrinjskog nad Sarajevom, vratila se i neizvijesnost u borbi za naslov ovosezonskog prvaka BiH, s obzirom da sada razlika između vodećeg Sarajeva i drugoplasiranog Zrinjskog iznosi svega šest bodova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *