02/06/2024

Danas je veliki dan za rukomet u regionu Zapadnog Balkana, s obzirom da su sve reprezentativne selekcije gotovo svih država izborile plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Tako je reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednjem kolu kvalifikacija u gostima pobijedila Češku Republiku rezultatom 24:23, Srbija kao domaćin Švicarsku rezultatom 32:31, Crna Gora je kao domaćin bila bolja od Ukrajine rezultatom 27:21, Hrvatska na svom terenu pobijedila Belgiju 28:19, Slovenija je kao domaćin Estoniju 32:28, a Sjeverna Makedonija domaćom pobjedom nad Grčkom rezultatom 27:23 gotovo pa kompletirala spisak zemalja Zapadnog Balkana koje će se takmičiti na Evropskom prvenstvu 2020. godine.

Jedina država koja neće imati svog predstavnika na Evropskom prvenstvu, a da dolazi iz regiona Zapadnog Balkana jeste Kosovo, koje je kvalufikacioni ciklus završilo na četvrtoj poziciji svoje grupe, te Kosovari nisu uspjeli do kraja upotpuniti jednu lijepu sliku o rukometu u ovoj evropskoj geografskoj oblasti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *