18/05/2024

Nogometaši drugoligaša Gradine iz Srebrenika i premijerligaša Tuzla City danas u Srebreniku Gradina igraju prijateljsku utakmicu, a povod tome je ozvaničenje saradnje između dva kluba, prema kojoj je Gradina zvanično postala, faktički, filijala tuzlanskog kluba.

Uoči meča organizovana je konferencija za štampu uz obraćanje direktora Gradine, Ibre Ibrića, i predsjednika tuzlanskog kluba, Azmira Husića.

“Ovo je za nas historijski dan, jer od danas pišemo jednu novu historiju. Zahvaljujem se na ovom potezu svima koji su nešto učillnili na ovom planu. Veliko hvala gospodinu Husiću”, istakao je direktor Gradine, Ibro Ibrić.

“Drago mi je da danas mogu ovdje da sjedim i pričam o boljim danima sporta pogotovo kada je u pitanju Gradina koja je poznata kao rasadnik talenata. Drago nam je zbog sporazuma sa Gradinom. Nakon tri mjeseca pregovora prije 15 dana stigli smo do sporazuma u koji je bio uključen i grad. Gradina je jedan od najboljih kolektiva na opštini Srebrenik. Naš cilj zajednički je da Gradina u narednoj godini bude u Prvoj ligi FBiH i na tome ćemo raditi. Gradinu želimo izvesti na put gdje istinski pripada možda čak i u Premijer ligi. Ono što je sigurno nastojat ćemo da se omladinski pogoni razvijaju i da omogućimo svoj djeci besplatan trenažni proces. Ostvarit ćemo mogućnost da tu dođu djeca koja možda nemaju mogućnost da plate članarinu. Svi treneri koji nemaju licencu poslat ćemo na edukaciju kako bi se pojavio novi Džeko, Pjanić, Spahić itd”, istakao je predsjednik Tuzla City, Azmir Husić.

Inače, saradnja između Gradine i Tuzla City podrazumijeva sve sportske segmente, odnosno, Tuzla City će imati ekskluzivna prava na sve igrače Gradine, a zauzvrat će Tuzlaci neke svoje igrače slati na posudbu u redove kluba iz Srebrenika.

Također, Tuzla City je dao i novčanu pomoć Grafini od 100.000 KM godišnje, a novac će biti podijeljen u dvije rate po 50.000 KM.

Naposlijetku, dogovorena je i potpuna reorganizaciju omladinske škole i najbolje uslove najmlađim igračima Gradine, kao i prioritetni cilj povratka ovog kluba u prvoligaško društvo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *