20/05/2024

Večeras se u Sarajevu, u dvorani “Novo Saravo” igra utakmica 2.kola ABA 2 lige, u kojoj se sastaju OKK SPARS i MZT Aerodrom Skopje iz Sjeverne Makedonije, a susret će biti emitovan i u direktonm TV prijenosu putem kanala Arena Sport3, sa početkom od 18 sati.

Tim povodom, trener sarajevske ekipe, Goran Šehovac, i igrač Nedžad Muratović, koji su prisutnim predstavnicima medija, predstavili očekivanja pred ovaj meč.

„Kada je u pitanju sutrašnja utakmica protiv MZT-a, sigurno se radi o kvalitetnoj ekipi. To je prošlogodišnji finalista ABA 2 lige, ali dolaze u nešto izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu godinu. Sigurno je da posjeduju kvalitet, što su i pokazali u utakmici protiv Slobode u kojoj su postigli 110 poena, što je vrlo impozantna cifra, o bilo kojem takmičenju da se radi. Ono što ja očekujem sutra jeste prije svega, reakciju igrača u odnosu na prošlu utakmicu, da pokažemo sve ono što nismo u utakmici protiv Rogaške, a to je karakter, želja, energija i da promijenimo pristup utakmici u potpunosti. Očigledno da je preveliko očekivanje od ekipe pred start lige, napravilo određenu nervozu i uvuklo nesigurnost u našu mladu ekipu, i nekako smo izgorili prije vremena. Ova ekipa posjeduje kvalitet i mi nismo košarku mogli zaboraviti igrati preko noći, to smo demonstrirali i kroz pripremni period. Što se tiče igračkog kadra, imamo određenih problema sa povredama, i nakon večerašnjeg treninga ćemo definitivno znati u kojem sastavu ćemo sutra igrati.“ – rekao je Šehovac.

„Nadam se da nas sutra očekuje jako dobra utakmica. Utakmica protiv Rogaške, nije nivo na kojem mi igramo i na kojem trebamo da igramo, to smo pokazali u pripremnom periodu i na prijateljskim utakmicama. Moramo biti fokusirani na zadatke koje radimo na treningu i da ih prenesemo na teren na utakmici. Pozivam navijače da u što većem broju došu i da nas podrže. I iskreno se nadam pobjedi.“ – rekao je Muratović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *