20/05/2024

Do naredne mini pauze u okviru Premijer lige BiH ostalo je tačno dvije sedmice, odnosno, 10. novembra nastupa pauza u prvenstvu zbog nastupa reprezentacija u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Potom je u periodu od 11. novembra do 23. novembra pauza u okviru Premijer lige BiH, da bi nakon toga uslijedili i posljednji prvenstveni mečevi za ovu kalendarsku godinu.

Tako će, dakle, u okviru prvenstva Premijer lige BiH naredna dva vikenda biti odigrani mečevi petnaestog i šesnaestog kola, a potom slijedi dvosedmična pauza iz gore navedenih razloga vezanih za mečeve reprezentacija.

Nadalje, nakon što pauza okonča, klubovi Premijer lige BiH na terenima će provesti još tri sedmice, i odigrati još tri redovna kola, dakle, sedmanaesto, osamnaesto i devetnaesto koje će biti kompletirano do 9. decembra.

Naposlijetku, od 9. decembra u elitnom rangu nogometnog takmičenja u BiH predstoji zimska prvenstvena pauza u trajanju od tri mjeseca, preciznije, do 22. februara 2020. godine, kada su zvanično na rasporedu mečevi redovnog dvadesetog kola.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *