20/05/2024

Selektor nogometne reprezentacije BiH, Robert Prosinečki, danas je na konferenciji za štampu zvanično saopštiti imena igrača za novembarske kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2020. godine sa Italijom i Lihtenštajnom.

Nakon što je selektor saopštio spisak igrača na koje računa za pomenute mečeve, uslijedila su pitanja prisutnih predstavnika medija, te je shodno tome, na upit novinara portala sportskevijesti.com o tome zašto su na spisku čak desetorica od dvadeset i tri pozvana igrača, zapravo, igrači koji dolaze iz pojedinih evropskih liga, konkretno, Izraela, Poljske, Mađarske, Češke Republike, Slovenije, te Hrvatske, odnosno, liga koje po kvalitetu ne odmiču umnogome od kvalitete Premijer lige BiH, a bez da je pozvan ijedan igrač iz najjačeg ranga nogometnog takmičenja u BiH, selektor Prosinečki se pravdao kako u ovom trenutku ne vidi niti jednog igrača koji igra u BiH koji kvalitetom može igrati mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kako je protekao kompletan razgovor između selektora nogometne reprezentacije BiH i novinara portala sportskevijesti.com, poslušajte i pogledajte u video prilogu u režiji našeg portala, čiji je reporter zabilježio kadrove:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *