20/05/2024

Večeras je u Cazinu trebala biti odigrana prvenstvena rukometna utakmica u okviru Prve lige FBiH za žene između Krajine i Viteza, međutim, ista nije odigrana, a razlog je nedolazak na meč rukometašica Viteza.

Ovaj meč se trebao igrati i u čast Huseina Salkića, legende cazinskog i bosanskohercegovačkog rukometa, koji je preminuo proteklog vikenda.

Rukometni klub Krajina, kao i Cazin, bili su spremni da jednom sjajnom atmosferom i utakmicom odaju počast čovjeku koji je dao ogroman doprinos u razvoju cazinskog rukometa, i čovjeku koji je bio jedan od najcjenjenijih sportskih radnika u BiH, međutim utakmica nije odigrana, jer, dakle, gošće nisu došle na meč.

U Krajini su duboko razočarani potezom Viteza, jer do samog početka utkamice, igračice nisu znale da gošće, ipak, neće doći.

Nadležni rukometni savez je uredno obavjestio gošće o novom terminu utkamice, obzirom da je već pomjerana za vikend, međutim, ispostavilo se da niti to nije urodilo plodom.

Umjesto kvalitetne prvenstvene utakmice protiv, ove sezone, vrlo dobre ekipe Viteza, rukometašice Krajine su odigrale 20 minuta između sebe pred punim tribinama cazinske dvorane.

Gospodin Emir Dautović je održao govor u čast Huseina Slakića Nejke, kojem je odana počast minutom šutnje i učenjem El-Fatihe.

U konačnici, gošće iz Viteza su, ako ne zbog Krajine i bodova, morale drugačije postupiti radi poštovanja prema liku i djelu Huseina Salkića, pri tome da dodamo i da bi se stvarni razlog nepojavljivanja igračica Viteza na meču u Cazinu znati u narednim danima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *