20/05/2024

Odigrani su svi mečevi petog kola elitnog ranga košarkaškog takmičenja u BiH, mečevi u okviru Košarkaškog prvenstva BiH.

Pored ostalih mečeva, svakako se izdvajaju derbi meč ovog kola koji je odigran Sarajevu, gdje su se sastale ekipe SPARS-a i Slobode iz Tuzle, kao i susret koji je odigran u Laktašima, između timova Igokee i Bratunca.

SPARS Sarajevo – Sloboda Tuzla 78:70

Foto: Facebook/ OKK SPARS

U dvorani “Novo Sarajevo” u Sarajevu derbi susret petog kola Košarkaškog prvenstva BiH odigrali su timovi predstavnici BiH u ABA 2 Ligi, timovi SPARS-a i Slobode iz Tuzle.

U jednoj generalno zanimljivoj, i većim dijelom vrlo neizvijesnoj utakmici, sarajevski SPARS je u završnici susreta imao više koncentracije, i rezultatom 78:70 ostvario važnu prvenstvenu pobjedu nad ekipom Slobode iz Tuzle.

Nakon ove utakmice SPARS se nalazi na četvrtoj poziciji na tabeli sa skorom od tri pobjede i dva poraza, dok je Sloboda na poziciji broj tri, sa također, omjerom od tri pobjede i dva poraza.

Igokea Laktaši – Bratunac 69:67

Foto: Igokea.rs

Igokea je na svom terenu u Laktašima, u okviru petog kola Košarkaškog prvenstva BiH, dočekala ekipu Bratunca i u konačnici ostvarila pobjedu.

Krajnji rezultat, inače od početka do kraja neizvijesnog, susreta između Igokee i Bratunca glasio je 69:67 za, dakle domaće košarkaše, te je tim iz Laktaša tako upisao svoj četvrti prvenstveni trijumf ove sezone.

Igokea je nakon pet odigranih kola i dalje lider prvenstvene tabele sa skorom od četiri pobjede i jednim porazom, dok je Bratunac sada na desetoj poziciji sa omjerom od dvije pobjede i tri poraza.

Svi rezultati petog kola Košarkaškog prvenstva BiH:

Tabela nakon pet odigranih kola u okviru Košarkaškog prvenstva BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *