20/05/2024

Proteklog vikenda odigrani su mečevi devetog kola u okviru drugog ranga rukometnog takmičenja u BiH, u okviru Prve lige FBiH – grupa Jug, a naročito zanimljivo bilo je na susretu u Sarajevu, gdje su se u derbiju ovog kola sastali gradski rivali Briješće i Bosna.

RK Briješće Sarajevo – ORK Bosna Sarajevo 32:32

U dvorani u sarajevskom naselju Briješće gradski derbi, i ujedno derbi dva tima koji se bore za plasman u Premijer ligu BiH odigrali su Briješće i višestruki prvak BiH, ekipa Bosne.

Ovaj susret sam po sebi bio je veoma zanimljiv, i veoma efikasan, a naposlijetku se okončao neriješeno rezultatom 32:32, uz podatak da je Bosna u posljednjim trenucima postigla i pogodak za pobjedu, međutim, arbitri meča su ga poništili, da li opravdano ili ne, vidljivo je u video prilogu, te spada u kategoriju “prosudite sami”.

U svakom slučaju, ovom podjelom bodova Briješće je nakon devetog prvenstvenog kola ostalo drugoplasirani tim tabele sa 19 bodova, odnosno, tri manje u odnosu na trenutnog lidera Radnički iz Goražda koje ima 22 boda, dok je Bosna ostala trećeplasirana sa, također, 19 bodova, ali uz lošiju gol razliku u odnosu na drugoplasirano Briješće.

https://m.youtube.com/watch?v=FGN5U31d1-c&feature=youtu.be

Izviđač CO Ljubuški – Radnički Goražde 30:30

Foto: Izvidjac.com

U Ljubuškom su svoj međusobni susret ovog kola odigrali timovi Izviđača CO II i Radničkog iz Goražda.

U jednoj vrlo efikasnoj i neizvijesnoj utakmici dva tima iz gornjeg dijela tabele naposlijetku je rezultat glasio 30:30, odnosno, ovi timovi su podijelili bodove.

Ovom podjelom bodova Radnički je ostao prvenstveni lider sa 22 osvojena boda, dok je Izviđač CO II sada na petoj poziciji sa 13 osvojenih bodova.

Svi rezultati devetog kola Prve lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon devetog kola Prve lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *