20/05/2024

Kapije Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” vazano za današnji gradski derbi u okviru osamnaestog kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Željezničara otvaraju u 14 sati, potvrdio je FK Sarajevo.

Oko pojedinih dijelova stadiona bit će postavljena ograda za vršenje pretkontrole gdje će se obavljati fizički pregled, a prolazak pretkontrole bit će moguć isključivo uz važeću pojedinačnu ulaznicu za utakmicu.

Osobe u alkoholiziranom stanju i pod vidnim dejstvom narkotika, neće moći ući na stadion, dok također, svi predmeti koji mogu na bilo koji način ugroziti sigurnost gledalaca na stadionu bit će oduzeti prilikom pregleda na pretkontrolama.

Saobraćaj oko stadiona će od 14 sati biti potpuno zatvoren i zbog toga molimo sve posjetioce da vozila ostave na obližnjim parking mjestima, a gostujući navijači morat će biti na stadionu, odnosno južnoj tribini, dva sata prije utakmice.

Fudbalski klub Sarajevo apeluje na navijače da se pridržavaju navedenih uputa, te da se izbjegne korištenje pirotehničkih sredstava za vrijeme susreta.

Ulaznice je moguće kupiti na više lokacija:
Bordo Fan Shop od 9 do 14 satiGrand Centar Ilidža od 10 do 13 sati
Kulturno-sportski centar Ilijaš od 10 do 13 sati
Prodajna mjesta ispred stadiona od 12 sati
Ulična prodaja na mjestima Skenderija i Tržnica Markale

Od jučer su dostupne i u tri poslovnice Duhanprometa:Sutjeska – Sutjeska bb
Ciglane – Alipašina br. 27
Koševo – Patriotske lige bb

Inače, utakmica 18. kola Premijer lige BiH između FK Sarajevo i FK Željezničar igra se danas sa početkom u 16 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *