20/05/2024

Večeras su u Sarajevu i u Mostaru odigrani dueli osamnaestog kola Premijer lige BiH, a sastali su se gradski rivali Sarajevo i Željezničar, te Zrinjski i Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Sarajevo – Željezničar Sarajevo 1:3

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase“ odigran je prvenstveni susret između Sarajeva i sarajevskog Željezničara, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Susret je počeo napadačkom igrom oba tima, a u takvom pristupu igri bolje se snalazi Sarajevo, koje u 12. minuti dolazi do vodstva rezultatom 1:0, strijelac je bio Ahmetović.

Ipak, vodstvo Sarajeva nije dugo trajalo, s obzirom da je Željezničar u 29. minuti pogotkom Štilića iz slobodnog udarca poravnao na 1:1, i tako su se stvari u rezultatskom smislu vratile na početak.

Poslije izjednačujućeg pogotka, Željezničar je u potpunosti preuzeo terensku inicijativu u nastojanjima da dođe do novog pogotka i potpunog preokreta, dok se Sarajevo iz neobjašnjivih razloga povuklo na svoju polovinu terena, ali se naposlijetku, i pored znatno bolje igre Željezničara, na odmor između dva poluvremena otišlo se sa neriješenim rezultatom.

Tek što je počeo drugi dio meča, preciznije, u 46. minuti, bolja igra Željezničara na ovom meču ponovo je polučila rezultat, odnosno, gosti su poveli sa 2:1, strijelac pogotka bio je Krpić.

Bolja igra Željezničara nastavila se i nakon preokreta rezultata i vodstva, a za novi gol u mreži danas indisponiranog tima Sarajeva pobrinuo se Štilić u 70. minuti meča, i to pogotkom iz jedanaesterca, za dakle 3:1 u korist svog tima.

Poslije trećeg pogotka za goste, i ritam igre je poprilično opao, Sarajevo je u 87. minuti ostalo i sa igračem manje, s obzirom da je drugi žuti i automatski crveni karton dobio Šerbečić, i na kraju je i rezultat od 3:1 za Željezničar ujedno bio i konačni epilog ovog duela.

Željezničar je sa ovom pobjedom ponovo lider prvenstvene tabele, dok je Sarajevo nakon poraza sada drugoplasirano, s tim da imaju isti broj bodova kao Željezničar, ali i lošiju gol razliku.

Zrinjski Mostar – Mladost Doboj-Kakanj 1:1

Foto: Facebook/ Premijer liga BiH

Na stadionu pod “Bijelim brijegom” u Mostaru danas su svoj međusobni susret u okviru ovog kola odigrali timovi Zrinjskog i Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Nakon prvih četrdeset i pet minuta ovog duela mreže oba golmana su mirovale, a u nastavku Mladost pogotkom Vazde u 66. minuti dolazi do vodstva rezultatom 1:0, međutim, Zrinjski u 85. minuti pogotkom Rustemovića poravnao rezultat na 1:1, što se ispostavilo i kao krajnji rezultat ovog meča.

Ovom podjelom bodova Zrinjski je ostao na šestom mjestu tabele, dok je Mladost i dalje pretposljednji tim prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog osamnaestog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *