19/05/2024

Premijer liga BiH ove sezone, kako se trenutno čini, mogla bi imati vrlo neizvijesnu zavšnicu na “oba fronta”, i u borbi za naslov prvaka BiH, ali i u borbi za opstanak u ligi.

Trenutno, nakon 18. odigranih kola, na liderskoj poziciji prvenstvene tabele dva tima imaju isti broj bodova, konkretno, sarajevski Željezničar i Sarajevo u ovom trenutku imaju po 35 bodova, i upravo bi ova dva tima, kako sada stvari stoje, do samog kraja ove sezone mogla voditi najveću borbu oko naslova prvaka BiH.

FK Željezničar Sarajevo u ovom trenutku ima najbolji napad u Premijer ligi BiH!

IU dosadašnjem dijelu sezone najviše pogodaka postigao je trenutno prvoplasirani sarajevski Željezničar.

Željezničar, kao najefikasniji tim u dosadašnjem dijelu sezone Premijer lige, na svom kontu ima 39 postigtnuta pogotka, što, nadalje, napad ovog tima čini najboljim u ligi u ovom trenutku, ispred Radnika iz Bijeljine sa 28 postignutih pogodaka i Sarajeva koje je, zaključeno sa 18. kolom Premijer lige BiH, postiglo 27 pogodaka.

FK Željezničar Sarajevo u ovom trenutku ima najbolju gol razliku u Premijer ligi BiH!

Željezničar, pored činjenice da ima, dakle, najbolji napad u ligi, također, ima i najbolju gol razliku u ligi ove sezone, koja iznosi u plusu od 20 pogodaka.

Dosadašnji skor Željezničara od 39 postignutih i 19 primljenih golova, prema ovom parametru, stavlja ovaj tim na prvo mjesto na tabeli u aktuelnoj sezoni Premijer lige, ispred Zrinjskog koji ima gol razliku od 24 postignutih i 11 primljenih pogodaka, odnosno gol razliku u plusu od 13 pogotka, te Sarajeva koji imaj gol razliku od 27 postignut pogodaka i 15 primljernih golova koliko, što znači gol razliku u plusu od 12 pogodaka.

Željezničar dakle, ima najbolji napad i najbolju gol razliku u dosadašnjem dijelu Premijer lige za ovu sezonu, dok se Zrinjski može pohvaliti da u ovom trenutku ima najbolju odbranu u Premijer ligi.

HŠK Zrinjski Mostar u ovom trenutku ima najbolju odbranu u Premijer ligi BiH!

Zrinjski, koji po broju osvojenih bodova trenutno zauzima šestu poziciju u Premijer ligi BiH sa 28 osvojenih bodova, ove sezone primio je 11 pogodaka u 18 susreta, što prema ovom parametru Mostarce stavlja na prvo mjesto na tabeli u aktuelnoj sezoni najjačeg ranga nogometnog takmičenja u BiH.

Odbrani Zrinjskog u ovom trenutku u “leđa” gleda odbrana Sarajeva, s obzirom na to da je tim iz glavnog grada BiH do ovog trenutka primio 15 pogodaka, te odbrana Borca iz Banjaluke, koja je do sada primila 16 pogodaka.

Borba za opstanak u Premijer ligi ove sezone bi, slično kao borba za titulu prvaka, mogla biti vrlo neizvijesna, a trenutno najugroženiji timovi su posljednjeplasirana Zvijezda 09 Brgule koja do ovog trenutka ima svega 7 osvojenih bodova, potom, pretposljednja Mladost iz Doboja kod Kaknja koja je do sada skupila 14 bodova, te desetoplasirani zenički Čelik, koja je do sada sakupio 16 bodova, u dakle, 18. odigranih prvenstvena kola.

FK Zvijezda 09 Brgule je u ovom trenutku najneefikasniji tim u Premijer ligi BiH!

Što se tiče najneefikasnijih timova u dosadašnjem dijelu sezone u okviru Premijer lige BiH, tu je na “liderskoj” poziciji ekipa Zvijezde 09 Brgule, koja se, inače, u ovm trenutku nalazi na posljednjoj poziciji na prvenstvenoj tabeli, i koja je do sada postigla svega 10 pogodaka.

Nakon Zvijezde 09, drugi na ovoj nezavisnoj tabeli je desetoplasirani zenički Čelik sa 13 postignutih pogodaka, dok je treći najlošiji tim po ovom parametru, pretposljednja Mladost iz doboja kod Kaknja, sa 14 postignutih pogodaka u do sada 18. odigranih prvenstvena kola Premijer lige.

FK Zvijezda 09 Brguleu ovom trenutku ima najlošiju gol razliku u Premijer ligi BiH!

Najlošiju gol razliku u dosadašnjem toku prvenstva ima ekipa posljednjeplasirane Zvijezde 09, sa gol razlikom od 10 postignutih i čak 36 primljenih pogodaka ove sezone, odnosno, sa gol razlikom od minus 26 pogodaka.

Timovi koji su “najbliži” Zvijezdi 09 u ovom nezavidnom segmentu su pretposljednja Mladost iz doboja kod Kaknja sa gol razlikom od 14 postignutih i 28 primljenim pogotkom, odnosno, gol razlikom od minus 14 pogodaka, a nakon Maldosti slijedi devetoplasirani tim Slobode iz Tuzle koji ima gol razliku od 18 postignutih i 30 primljenih pogodaka, odnosno, sa gol razlikom od minus 12 pogodaka.

U svakom slučaju, biće vrlo zanimljivo pratiti dalji rasplet u borbi za prvaka i borbi za opstanak u Premijer ligi BiH ove sezone.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *