14/05/2024

Fudbalski klub Sarajevo je danas u svojim prostorijama predstavio novog šefa stručnog štaba, Vinka Marinovića.

Prvobitno se, povodom predstavljanja novog šefa stručnog štaba, obratio koordinator sportskog segmenta kluba, Emir Hadžić:

“Izbor nije bio nimalo lagan, bilo je tu dosta kvalitetnih kandidata što iz naše zemlje što sa strane. Odluka je pala na Vinka Marinovića sa čim smo sretni pogotovo kada vidimo njegov rad sa mladim igračima što se uklapa u našu klupsku strategiju.” – rekao je Hadžić.

Zatim se prisutnim medijima obratio i novi šef stručnog štaba FK Sarajevo, Vinko Marinović:

“Sve smo završili jučer, sigurno da nije moja odluka bila lagana, ali nakon perioda rada u reprezentaciji odlučio sam da se radim klupskom fudbalu. Mislim da u ovom budućem vremenu jer znam većinu igrača, mogu sa njima kvalitetno raditi. Mislim da ćemo biti kvalitetniji u budućem periodu.” – istakao je Marinović i dodao:

“Sarajevo ima kvalitetnu akademiju što sam vidio u radu u mladoj reprezentaciji tako da je rad sa mladim igračima jedan od ciljeva kluba u sljedećem vremenskom periodu.” – da bi Marinović nastavio i o igračkom kadru i stručnom štabu:

“Naravno sve je ovo došlo brzo, preda mnom je težak posao, gledao sam sve utakmice, ne samo Sarajeva nego svih klubova zbog mlade reprezentacije. Što se tiče igračkog kadra, Sarajevo je osvojilo duplu krunu i sada se nalazi na prvom mjestu, no ja se želim upoznati lično sa njima i vidjeti da li nam trebaju osvježenja na nekim mjestima. Pošto je zimski prelazni rok nije lako naći pojačanje, no vidjećemo u sljedećem periodu. Još razgovaramo o stručnom štabu, no to će se znati u periodu iza nas. 9. i 10. je ljekarski pregled, a 11. prozivka. Razgovaraćemo sa direktorom i vidjeti ko će biti u stručnom štabu. Sada je tu kondicioni trener Eldin Jelešković.” – istakao je novi šef stručnog štaba FK Sarajevo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *