13/05/2024

Danas je u Svečanom salonu Svetozar Vujović održana konferencija za štampu Fudbalskog kluba Sarajevo, na kojoj je predstavljen novi šef stručnog štaba Vinko Marinović.

Prisutne predstavnike medija, između ostalog, zanimala je i situaciji sa igračima kojima ističu ugovor, a riječ povodom toga uzeo je koordinator sportskog segmenta kluba, Emir Hadžić:

“Sa šefom smo obavili razgovor što se tiče tih igrača. Adukor je bio na tribinama jer nije veći od kluba. To je jedini razlog zbog čega smo doveli drugog igrača. Ove sezone smo obavili razgovore, te se nadamo da ćemo produžiti ugovore sa njima. Šef je upoznat sa tim. Ako neki od igrača ne žele produžiti ugovore, onda ćemo dovesti zamjenu za njih.” – istakao je Hadžić, a zatim je sve to prokomentarisao i Marinović.

“Može biti otežavajuća okolnost, no sve zavisi od trenutnog stanja. Mi moramo biti spremni na to.” – istakao je Vinko Marinović.

Inače, igrači kojima ugovor sa FK Sarajevo ističe na kraju aktuelne sezone su golman Elvis Džafić, potom, igrači Amer, Dupovac, Darko Lazić, Bojan Letić, Halid Šabanović, Dušan Hodžić, Mufid Salčinović, Miloš Stanojević, Mirko Oremuš, Nebojša Gavrić, Alen Mustafić, Aladin Šišić, Gedeon Guzina, i Haris Handžić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *