20/05/2024

Današnjim mečevima drugog dijela grupne faze, odnosno, mečevima novoformirane grupe 2, nastavljeno je Evropsko rukometno prvenstvo u Austriji, Norveškoj, i Švedskoj.

Tako je u okviru grupe 2 selekcija Slovenije savladala Portugal rezultatom 29:24, potom je Norveška bila bolja od Islanda rezultatom 31:28, dok je Švedska rezultatom 24:18 pobijedila Mađarsku, te je shodno ovim rezultatima Norveška ostvarila plasman u polufinale takmičenja i susretom sa Slovenijom će odlučiti o prvom mjestu u ovoj grupi, a u polufibalu su odranije još i Španija i Hrvatska.

Na tabeli grupe 2 Norveška je na prvoj poziciji sa po 8 bodova, te su Norvežani, dakle, osigurali plasman u polufinale takmičenja, Slovenija je na drugoj poziciji sa 6 bodova, Mađarska je treća sa 4 boda, dok su Island, Portugal, Island i Švedska na pozicijama četiri, pet i šest sa po 2 boda.

Sutra su na rasporedu posljednji mečevi obje novoformirane grupe Evropskog prvenstva, i svi mečevi biće emitovani u direktnom TV prijenosu putem BHT1.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *