06/10/2024
FB_IMG_1567610987552

Kako su navijači Iskre iz Bugojna, ali građani Bugojna, te brojni prijatelji ovog kluba širom BiH prevareni u akciji „Jedan navijač – jedna stolica“, o tome su se saopštenjem oglasili i iz Sportskog saveza Općine Bugojno , a što prenosimo u cjelosti:

“Bivše rukovodstvo kluba na čelu sa Nedžadom Šečićem dogovorilo je nove stolice, navijači su uplaćivali novac, a sada se očekuje tužba, jer je novac “nestao”. – potvrđeno je to iz Sportskog saveza Općine Bugojno.

„Očekujemo i tužbu kompanije „Alma Ras“ doo, a koja se tiče isporučenih stolica za stadion „Jaklić“, u iznosu od oko 7.000,00 KM“, stoji u saopštenju.
Navode se i ostale tužbe kojim je staro rukovodstvo napravilo velike dugove klubu, te posla sada ima i Financijska policija Ministarstva Financija Federacije BiH koja je izuzela dokumentaciju.
„Također, očekujemo presudu u vezi sa tužbom doo Putnik Bugojno, a za prijevoze nogometaša NK Iskra Bugojno, a za koje je potpisan protokol (potpisao ga je bivši predsjednik Saveza, gosp.Šečić Nedžad), po kojem je Sportski savez dužan uplatiti iznos od oko 14.000,00 KM.“, ističu iz Sportskog saveza.
*U toku je sudjenje po zahtjevu Securitas doo, za dugovanje u iznosu od oko 2.000,00 KM, a tiče se osiguranja utakmica NK Iskra Bugojno.
* Utvrđeno je da Sportski savez u ranijim godinama nije izvršavao svoje obaveze izrade financijskih godišnjih izvještaja i da isti nisu predati u FIA-u.“ – navodi se u istom saopštenju Sportskog saveza Općine Bugojno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *