20/05/2024

Današnjim mečevima drugog dijela grupne faze, odnosno, mečevima novoformiranih grupa 1 i 2, nastavljeno je Evropsko rukometno prvenstvo u Austriji, Norveškoj, i Švedskoj.

Tako su u okviru grupe 1 selekcije Španije i Hrvatske remizirale rezultatom 22:22, potom su Bjelorusije i Austrija remizirale rezultatom 36:36, dok je Njemačka rezultatom 26:22 pobijedila Češku Republiku, te su shodno ovim rezultatima Španija i Hrvatska samo potvrdile plasman u polufinale takmičenja, dok je Njemačka osigurala treću poziciju u grupi koja vodi u kvalifikacije za predstojeće Olimpijske igre.

Na tabeli grupe 1 Španija i Hrvatska su na diobi prve poziciji sa po 9 bodova, s tim da je prvo mjesto u grupi zbog bolje gol razlike zvanično zauzela Španija, Njemačka je na trećoj poziciji sa 4 boda, Austrija i Bjelorusija su na diobi četvrte pozicije sa po 3 boda, dok je Češka Republika posljednja bez bodova.

U okviru grupe 2 selekcija Portugala je savladala Mađarsku rezultatom 34:26, potom je Norveška bila bolja od Slovenije rezultatom 33:30, dok je Švedska rezultatom 32:25 pobijedila Island, te su shodno ovim rezultatima Norveška i Slovenija ostvarile plasman u polufinale takmičenja, dok je Portugal osigurao treću poziciju u grupi koja vodi u kvalifikacije za predstojeće Olimpijske igre .

Na tabeli grupe 2 Norveška je završila na prvoj poziciji sa po 10 bodova, Slovenija je na drugoj poziciji sa 6 bodova, te su Norvežani i Slovenci, dakle, osigurali plasman u polufinale takmičenja, Portugal je treći sa 4 boda, dok su Švedska i Mađarska četvrti, odnosno, peti tim tabele sa po četiri boda i sa lošijom gol razlikom u odnosu na Portugal, posljednjeplasirani je Island sa 2 boda.

Sutra je na Evropskom prvenstvu dan pauze, a polufinalni mečevi u kojima se sastaju Španija i Slovenija, te Norveška i Hrvatska na rasporedu su u petak, 24. januara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *