06/10/2024
15804112194727

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u okviru susreta drugog kola grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine selekciju Gibraltara.

BiH – Gibraltar 9:2

U Arena „Husejin Smajlović“ u Zenici odigran je susret drugog kola grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine između reprezentacija BiH i Gibraltara.

Izabranici selektora Ive Kreze bsu već od samog početka meča pokazali da su kvalitetniji tim od svojih rivala, te su na poluvremenu imali rezultatsku prednost od 3:0, da bi u nastavku meča ta prednost bila dodatno povećana, sve do konačnih 9:2, odnosno, do visoke pobjede i nova tri boda.

U drugom susretu ove grupe Kipar je ubjedljivim rezultatom 6:1 pobijedio selekciju Švicarske, koja je na taj način faktički i eliminisana od mogućnosti da u konačnici dođe do prve pozicije u grupi.

Nakon dva kola Bosna i Hercegovina ima 6 bodova, Kipar i Švajcarska po tri, dok je Gibraltar bez bodova.

Treće kolo na programu je 1. februara, kad će biti odigrane utakmice između Gibraltara i Kipar sa početkom u 15 sati, i između BiH i Švicarske sa početkom u 19 sati, te će oba ova meča biti emitovana i u direktnom TV prijenosu putem City Televizija BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *