20/05/2024

Sarajevski SPARS Realway je na domaćem terenu u okviru osamnaestog kola regionalne košarkaške ABA 2 Lige dočekao ekipu Širokog Brijega.

SPARS Realway Sarajevo – Široki Brijeg 66:64

Sarajevo je bilo domaćin susreta desetog kola ABA 2 Lige između SPARS Realway i Širokog Brijega, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je dvoranu “Novo Sarajevo” i medijski popratila ovaj susret.

Prva četvrtina meča protekla je u vrlo izjednačenoj košarkaškoj predstavi, gdje niti jedan tim nije uspijevao napraviti rezultatsku prednost, te je naposlijetku ovaj period okončao rezultatom 12:12, odnosno, neriješeno.

U drugoj četvrtini susreta, vrlo slično kao i u prvoj, ponovo ujednačena igra oba rivala, što je po isteku ovog peroda igre rezultiralo ponovo neriješenim ishodom, preciznije rezultat 32:32 stajao je na semaforu na kraju prvog poluvremena.

U trećoj dionici nešto bolja igra domaćeg tima, koji taj momenat koriste i dolaze do vodstva rezultatom 51:47, što je ujedno bio i ishod sa kojim se ušlo u posljednju kvartal ovog meča.

U posljednjoj četvrtini vrlo neizvijesno na terenu, tim iz Sarajeva konstantno je imao minimalnu prednost, da bi na kraju SPARS i prelomio susret u svoju korist ostvario i pobjedu rezultatom 66:64, i tako došao do svoje pete pobjede ove sezone.

U redovima pobjedničkog tima, odnosno, SPARS-a, najefikasniji je bio Buza sa 17 ubačenih koševa.

S druge strane, kod poraženog Širokog Brijega bolji od ostalih bio je Karačić sa 14 poena na ovom meču.

Nakon meča izjave o toku istog dali su treneri oba tima, Nedim Džemić ispred SPARS Realway, i Hrvoje Vlašić ispred Širokog Brijega:

Tabela nakon osamnaest odigranih kola u okviru ABA 2 Lige:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *