09/05/2024

Košarkaši Spars Realway iz Sarajeva i Igokee iz Aleksansrovca danas su se u Sarajevu sastali u okviru finala Kupa “Mirze Delibašića”, odnosno, Kupa BiH za ovu sezonu.

Spars Realway Sarajevo – Igokea Aleksandrovac 93:85

Sarajevski Spars Realway i Igokea iz Aleksandrovca danas su u dvorani “Novo Sarajevo” u Sarajevu odigrali susret finala Kupa “Mirze Delibašića”, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovu dvoranu i medijski popratila zanimljiv susret.

Prvi deset minuta ovog meča pripalo je u potpunosti ekipi Sparsa, što je po završetku iste govorio i sam rezultat, odnosno Sarajlije su rezultatom 31:22 u svoju korist riješili prvu četvrtinu meča.

U drugoj dionici ravnopravna košarka oba tima, s tim da su Aleksandrovčani u finišu iste zaigrali nešto bolje, međutim, i nakon ove dionice susreta Spars je imao rezultatsku prednost, te je rezultat od 53:49 za Sarajlije bio onaj koji je naposlijetku stajao na semaforu tokom odmora između dva poluvremena.

U trećoj četvrtini ovog susreta ponovo sarajevski tim ima svoj momenat bolje igre, te ekipa Spars Realway dodatno povećava svoje vodstvo iz prvog poluvremena, te je rezultat od 78:65 za Sarajlije stajao uoči posljednje dionice ovog duela.

U posljednjem periodu meča, iako je Spars u isti ušao sa osjetnijom rezultatskom razlikom, bilo je vrlo neizvijesno, odnosno, tim iz Aleksandrovca u potpunosti se vratio u meč i uoči posljednje tri minute došao na minimalan zaostatak od tri poena u korist Sarajlija, međutim, tim iz glavnog grada BiH na kraju je imao imao više koncentracije te rezultatom 93:85 došao i do trijumfa.

Sarajlije su tako ovom pobjedom došli do naslova osvajača ovosezonskog Kupa “Mirze Delibašića”, odnosno, Kupa BiH.

Kod pobjedničke ekipe, odnosno, najbolji je bio Kamenjaš sa ubačenih poena, dok je kod poraženog tima bolji od ostalih bio Evans sa ubačenih 26 koševa na večerašnjem susretu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *