20/05/2024

Danas su odigrani mečevi dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH, i to mečevi u Ugljeviku i u Doboju kod Kaknja.

Zvijezda 09 Brgule – Željezničar Sarajevo 0:3

Na Gradskom stadionu u Ugljeviku svoj susret dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH odigrali su Zvijezda 09 i Željezničar iz Sarajeva.

Foto: Facebook/ FK Željezničar

Favorizovani Željezničar bolje je ušao u ovaj meč, i već u 19. minuti poveo sa 1:0, i to tako što je vlastitu mrežu pogodio Janković.

I nakon vodstva tim iz Sarsjeva je nastavio sa boljom igrom, što se ovom timu isplatilo u 39. minuti, kada je mrežu Zvijezde za 2:0 pogodio Ramović, što je bio i ishod prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme ponovo u znaku tima iz Sarajeva, koji u 57. minuti pogotkom Lendrića povećava svoje vodstvo na 3:0, što se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat ovog meča.

Foto: Facebook/ FK Željezničar

Željezničar je sa ovom pobjedom ponovo prvenstveni lider, dok je Zvijezda 09 ovim porazom ostala na posljednjom poziciji na tabeli.

Nakon susreta izjave su dali treneri oba tima, Amar Osim ispred Željezničara, te Adnan Zildžović ispred Zvijezde 09:

“Nismo bili u nekom specijalnom dobrom ritmu, posebno na počecima oba poluvremena. Prvi gol smo zabili nekako neočekivano, taj gol nas je pokrenuo i realno čitavu utakmicu odlučio jer su oni baš oslabljeni i nisu se takvi mogli vratiti. igrali su bez šest prvotimaca i velika je razlika između njihove današnje prve ekipe i ekipe koja treba igrati. Trebali smo primiti jedan gol što me ne raduje, ali smo i mi možda mogli dati još koji. Ali ok, nije bilo lako igrati ovu utakmicu, morali smo pobijediti pa priča oko povrijeđenih na obje strane, nije lako. Tu smo, vrtimo se na vrhu, nismo još u željenom ritmu.” – kazao je Amar Osim.

“Momcima koji su istrčali na teren nemam šta reći, borili su se koliko su mogli, imali smo par debitanta koji su se dobro pokazali. Žao mi je što neka od naših šansi nije ušla u gol, zaslužili smo gol, možda je bila jedna disktuabilan situacija.” – rekao je Zildžović.

Mladost Doboj-Kakanj – Široki Brijeg 2:3

Stadion “MGM Farm Arena” danas je bio poprište susreta dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH između Mladosti i Širokog Brijega.

Tim iz Širokog Brijega bolje otvara susret, i u 32. minuti pogotkom Ćorića dolazi do vodstva od 1:0, ali domaći u 40. minuti pogotkom Hadžića poravnavaju na 1:1, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča prvobitno Široki Brijeg pogotkom Radeljića u 51. minuti dolazi do prednostibrezultatom 2:1, da bi Mladost pogotkom Fanimoa uzvratila u 54. minuti i poravnala rezultat na 2:2, međutim, u 92. minuti susreta gosti postižu svoj treći pogodak i dolaze do vodstva rezultatom 3:2, strijelac za, ispostaviće se i pobjedu, bio je Jurilj.

Široki Brijeg je sa ovom pobjedom šestopasirani tim prvenstvene tabele, dok je Mladost nakon ovog poraza ostala devetoplasirana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *