20/05/2024

Odigrani su preostali današnji mečevi dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH, mečevi u Banjaluci i u Mostaru.

Borac Banjaluka – Sarajevo 0:2

Na Gradskom stadionu u Banjaluci danas su se u okviru dvadeset i prvog kola sastali Borac i Sarajevo.

Sarajlije su bolje otvorile meč, i shodno tome u 42. minuti pogotkom Tatara poveli sa 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena, a u nastavku meča Sarajevo je ponovo pokazalo nadmoć i u 72. minuti drugim pogotkom Tatara i vodstvom od 2:0 pokazalo svojim rivalima iz Banjaluke da su u ovom trenutku kvalitetom nedorasli u borbi za naslov prvaka BiH sa aktuelnim prvakom iz glavnog grada BiH.

Rezultat od 2:0 za Sarajevo ispostavio se i kao konačan epilog ovog meča, te je Sarajevo ostalo na liderskoj poziciji prvenstvene tabele, dok je simpatični banjalučki tim ostao u kombinaciji da po završetku prvenstva ipak izbori opstanak, nakon što su godinu dana ranije napravili veliki uspjeh i izborili nastup u Premijer ligi BiH.

Zrinjski Mostar – Sloboda Tuzla 2:0

Na stadionu pod “Bijelim brijegom” u Mostaru danas su se ubokvirubdvadeset i orvog kola Premijer lige BiH sastali Zrinjski i Sloboda iz Tuzle.

Ekipa Zrinjskog bolje ulazi u susret i u 18. minuti pogotkom Bilbije u 18. minuti dolaze do vodstva od 1:0, da bi u 28. minuti bilo i 2:0 za Mostarce, strijelac je bio Škrbić, a što se na kraju ispostavilo i kao krajnji ishod ovog duela.

Zrinjski je sa ovom pobjedom najavio ozbiljnu borbu za naslov prvaka BiH, te se nalazi na trećoj poziciji, dok je Sloboda nakon ovog poraza ostala na desetoj poziciji prvenstvene tabele.

Tabela nakon nepotpunog dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *