21/05/2024

Uoči nadolazećeg susreta Davis cup reprezentacija BiH i Južnoafričke Republike u okviru prve Svjetske grupe danas je održana konferencija za štampu reprezentacije BiH, uz obraćanje tenisera Damira Džumhur, Mirze Bašića i Tomislava Brkića.

“Za svakog od nas mogu da kažem da će dati sve od sebe i odigrati što je bolje moguće. Po rankingu su možda blagi favoriti, ali ne bih nam davao preveliku prednost, možda je lakše igrati tako. U suštini, podloga jeste takva da će biti dugih poena, dostra trčanja ili nadmetanja. Rekao bih da to možda malo više odgovara nama. Znam da njihov prvi igrač voli brže podloge, dobro servira i sigurno je da će sporija podloga nama pasati. Bit će dugih poena, kvalitetnog tenisa, loptice su sporije i svi mečevi će biti kvalitetni.” – istakao je Damir Džumhur.

“Meni su nepoznanica jer nisam do sada nikada igrao ni protiv jednog. Njihov duble igrač je baš dobar, mislim da je u top 10. Ko god bude kod nas igrao duble, a mislim da ćemo biti to Tomo i ja, možemo pružiti dobar otpor bilo kome, tako i njima.” – komentarisao je Mirza Bašić.

“Mi smo razgovarali poslije onog susreta kada nismo bili u punom sastavu da se pronađe način, posebno po pitanju selektora. Bilo je teško biti igrač selektor, sjediti i igrati. U ovih nekoliko dana Zrnić nam je dosta olakšao, tako da mislim da sada imamo fokus samo na tenis i mečeve u petak i subotu.” – rekao je Tomislav Brkić.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *