21/05/2024

U okviru svjetske grupe I doigravanja za Davis cup, danas su u Areni “Husejin Smajlović” u Zenici snage odmjerile reprezentacije BiH i Južnoafričke Republike.

Bosna i Hercegovina – Južniafrička Republika 1:0*

U Areni “Husejin Smajlović” u Zenici danas su u okviru svjetske grupe I doigravanja za Davis cup reprezentacije BiH i Južnoafričke Republike, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo sportsko zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Prvi meč u okviru susreta reprezentacija BiH i Južnoafričke Republike odigrali su Damir Džumhur ispred BiH, i Ruan Relofse uspred Južnoafričle Republike.

Prvi set ovog meča protekao je u poprilično izjednačenoj igri oba tenisera, uz po jedan oduzeti servis na obje strane, da bi se isti naposlijetku okonačao u “tie-break”-u, a u sedmom gemu igre više koncentracije imao je Džumhur, koji je tako rezultatim 7:6 i osvojio ovaj set.

Drugi set je krenuo tako što je prvobitno Džumhur realizovao svoj servis, a potom oduzeo protivniku njegov, odnosno, napravio je “break”, te je nadalje do rezultatata 5:3 za bosanshohercegovačkog predstavnika svaki od tenisera zadržao svoj servis, da bi drugorangirani predstavnik Južnoafričke Republike tada oduzeo servis protivniku i smanjio na 5:4, a potom, na svoj servis poravnao na 5:5, i tako drugi set vratio “na početak”.

Ipak, najbolje rangirani teniser iz BiH je na svom narednom servisu ostvario poen i poveo rezultatom 6:5, a već u narednoj igri napravio “break”, i rezultatom 7:5 i 2:0 u setovima savladao drugorangiranog južnoafričkog tenisera.

Ovom pobjedom, Džumhur je selekciji BiH donio prednost nad Južnoafrikancima od 1:0, a konačni pobjednil biće ona selekcija koja prva dođe do tri trijumfa.

aredni meč koji igraju predstavnici ove dvije selekcije na programu je danas u 17 sati i 15 minuta, a sastaju se Mirza Bašić ispred BiH, i Lloyd Harris ispred Južnoagričke Republike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *