22/05/2024

U okviru svjetske grupe I doigravanja za Davis cup, danas su u Areni “Husejin Smajlović” u Zenici snage odmjerile reprezentacije BiH i Južnoafričke Republike.

Bosna i Hercegovina – Južniafrička Republika 1:1

U Areni “Husejin Smajlović” u Zenici danas su u okviru svjetske grupe I doigravanja za Davis cup reprezentacije BiH i Izraela, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo sportsko zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Drugi meč u okviru susreta reprezentacija BiH i Južnoafričke Republike odigrali su Mirza Bašić ispred BiH, i Lloyd Harris ispred Južnoafričle Republike.

Već prvi set ovog meča nagovijestio je ono što će na kraju istog i uslijediti, a to je “bolji dan” za Južnoafrikanca, s obzirom da je nakon, dakle, prvog seta Harris rezultatom 7:5 poveo sa 1:0, da bi u drugom u potpunosti nadigrao Bašića, i rezultatom 6:2 stigao do konačnog trijumfa.

Tako je trijumfom južnoafričkog tenisera nad Bašićem sada rezultat između dvije selekcije poravnat na 1:1, a duel se nastavlja sutra, kada će na teren prvobitno izaći doublovi, a potom pojedinačno igrači ovisno o rasporedu.

Nakon meča između Bašića i Harrisa, održana je konferencija za štampu uz obraćanje selektora Zorana Zrnića, što možete poslušati i pogledati u video prilogu u režiji našeg portala:

https://youtu.be/zz4_UgKw47M

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *