22/05/2024

U okviru svjetske grupe I doigravanja za Davis cup, danas su u Areni “Husejin Smajlović” u Zenici snage nastavili odmjeravati reprezentacije BiH i Južnoafričke Republike.

Bosna i Hercegovina – Južniafrička Republika 2:1

U Areni “Husejin Smajlović” u Zenici danas su u okviru svjetske grupe I doigravanja za Davis cup reprezentacije BiH i Južnoafričke Republike, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo sportsko zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Treći meč u okviru susreta reprezentacija BiH i Južnoafričke Republike odigrali su dublovi Mirza Bašić i Tomislav Brkić ispred BiH, i Rualn Relofse i Raven Klaasen ispred Južnoafričle Republike.

Prvi set ovog meča bio je poprilično izjednačen i neizvijesan, ali su na kraju poslije “tie-break”-a Bašić i Brkić ipak prelomili isti u svoju korist i rezultatom 7:6 poveli sa 1:0, što je u tom trenutku svakako bila i velika psihološka prednost na strani bosanskohercegovačkih tenisera.

Drugi set ovog meča ispostsvio se kao lagan zadatak za tenisere predstavnike BiH, koji su uz dva oduzeta servisa svojim južnoafričkim protivnica na koncu došli do rezultata 6:3, odnosno, do vodstva od 2:0 u setovima, dakle, do konačnog trijumfa.

Tako je selekcija BiH trijumfom u dublovima nad južnoafričkim teniserima došla do ukupnog vodstva rezultatom 2:1, te je izabranicima Zorana Zrnića do konačne pobjede potreban još samo jedan trijumf.

Nakon meča između dubl igrača BiH i Južnoafričke Republike održana je konferencija za štampu uz obraćanje tenisera Mirze Bašića i Tomislava Brkića, koji su shodno upitu novinara portala sportskevijesti.com o važnosti trijumfa u dublovima putem riječi Mirze Bašića pojasnili kako je taj trijumf veoma bitan, ali ne i ključni.

Kompletan razgovor između Mirze Bašića i novinara portala sportskevijesti.com, možete poslušati i pogledati u video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *