21/05/2024

U okviru svjetske grupe I doigravanja za Davis cup, danas su u Areni “Husejin Smajlović” u Zenici snage odmjerile reprezentacije BiH i Južnoafričke Republike.

Bosna i Hercegovina – Južniafrička Republika 3:1

U Areni “Husejin Smajlović” u Zenici danas su u okviru svjetske grupe I doigravanja za Davis cup reprezentacije BiH i Južnoafričke Republike, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo sportsko zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Četvrti meč u okviru susreta reprezentacija BiH i Južnoafričke Republike odigrali su Damir Džumhur ispred BiH, i Lloyd Harris uspred Južnoafričle Republike.

Prvi set ovog meča protekao je u potpunoj dominaciji Džumhura, koji je na kraju rezultatom 6:1 i poveo sa 1:0, da bi u drugom pri rezultatu 2:1 za najbolje rangiranog bosanskohercegovačkog tenisera Harris predao meč, te je tako Džumhur došao i do konačnog trijumfa.

Nakon ove pobjede Džumhura nad Harrisom, reprezentacija BiH je ujedno i savladala Južnoafričku Republiku, te ostala u prvoj svjetskoj grupi.

Poslije susreta, uslijedila je konferencija za štampu reprezentacije BiH, uz obraćanje selektora Zorana Zrnića, što možete poslušati i pogledati u video prilogu u režiji našeg portala:

https://youtu.be/bOiz4g99dzw

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *