20/05/2024

Rukometni savez Federacije Bosne i Hercegovine 21. aprila donio je odluku prekidu prvenstva u Prvim ligama FBiH te proglašenju prvaka a na osnovu stanja na tabeli u trenutku prekida.

Prema važećim propozicijama, RK Krivaja, ORK Bosna i ŽRK Hrasnica, ostvarili su plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, što je i potvrđeno završnim biltenom kojeg je komesar takmičenja, Fuad Lipa, dostavio klubovima 2. maja.

Međutim, nekoliko dana kasnije došlo je do promjene biltena, te je objavljen novi bilten, u kojem je komesar izbacio rečenicu da su prvaci Prvih liga FBiH izborili plasman u Premijer ligu, te je isti dostavljen u Rukometni savez Bosne i Hercegovine.

Tim povodom oglasili su se iz Rukometnog kluba Krivaja, ekipe koja je osvojila prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH – grupa Sjever, te su kao takvi ostvarili plasman u Premijer ligu BiH, a sopštenje za javnost ovog kluba prenosimo u cjelosti:

“Dana 02.05. od komesara Prve lige Federacije BiH smo dobili završni bilten i kao takvog ga objavili u javnost. Međutim određenim ljudima koji sebi uzimaju zapravo da kao i svake godine prekrajaju propozicije i rade šta žele je očigledno zasmetalo da ove godine u završnom Biltenu piše: “Na osnovu gore prikazane tabele – ljestvice prvo mjesto i prelazak u Premijer ligu osvojila je ekipa ….” Tako da smo jučer 04.05. ponovo dobili izmijenjeni Završni Bilten u kojem je ta rečenica izbačena. Sve to vam dostavljamo u prilogu kao i naše opširnije saopštenje. Sve ovo smo poslali i na adresu Rukometnog saveza BiH od kojeg tražimo da konačno zaustavi pritiske i mahinacije ljudi, koji su i prošlih godina proširivali ligu, otkazivali odigravanje utakmica baraža za ulazak u Premijer ligu itd… Stvari koje se dešavaju u bosanskohercegovačkom rukometu više nisu smiješne one su žalosne, jer pojedinci radi svojih ličnih interesa su spremni na sve, što pokazuje i primjer dvije objave završnih Biltena. Ovim putem poručujemo svim poštenim rukometnim radnicima koji znaju radi koga se sve ove stvari dešavaju u bosanskohercegovačkom rukometu da će RK Krivaja od sada pravdu i zaštitu naših interesa potražiti u drugim relevantnim državnim organima. Neka vam je na čast.” – navodi se u saopštenju RK Krivaja Zavidovići.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *