13/05/2024

Jučerašnji susret u okviru prvog kola Druge lige FBiH – grupa Centar između Krivaje iz Zavidovića i Moševca, kao i današnji susret između Borca iz Jelaha i Rudara iz Breze nisu odigrani.

Razlog tome jeste dogovor koji su potpisali klubovi koji potpadaju pod NS ZDK, a u kojem stoji da svi klubovi koji potpadaju pod NS ZDK neće igrati svoje mečeve prvog kola Druge lige FBiH – grupa Centar.

Ipak, četiri kluba od sedam klubova potpisnika dogovora ispoštovalo je isti, odnosno, svoje mečeve nisu htjeli odigrati Krivaja iz Zavidovića, Borac iz Jelaha, Rudar iz Breze, kao i Pobjeda iz Tešanjke, koja nije otišla na gostovanje u Ustikolinu kod Koline, koja pri tome nije ni mogla igrati zbog problema sa COVID-19, na koji je pozitivno osam igrača ovog kluba.

Dogovor o neigranju mečeva prvog kola prekršili su Natron iz Maglaja koji je danas odigrao svoj meč sa Stupčanicom iz Olova, potom, Usora iz Žabljaka koja je odigrala domaći meč sa Azotom iz Vitkovića, kao i Moševac koji je doputovao u Zavidoviće na megdan Krivaji, a koja nije željela igrati meč.

U nastavku možete pogledati dokument dogovora klubova koji potpadaju pod NS ZDK, i klubove potpisnike istog, a koji je došao u posjed prtala sportskevijesti.com.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *