18/05/2024

Košarkaška reprezentacija BiH ugostila je večeras na Ilidži, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine, selekciju Latvije.

Bosna i Hercegovina – Latvija 79:73

Dvorana hotela “Hills” na Ilidži bila je domaćin susreta četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine između reprezentacija BiH i Latvije.

Prva četvrtina meča protekla je u boljoj igri reprezentacije BiH, čiji su igrači nakon te dionice susreta imali rezultatsku prednost, odnosno, ovaj period se okončao rezultatom 20:17 za domaću selekciju.

U drugoj četvrtini susreta ponovo bolja gra reprezentacije BiH, tačnije izabranici selektora Vedrana Bosnića dodatno povećavaju svoju prednost, te na odmor između dva poluvremena odlaze sa vodstvom rezultatom 40:28, sa prednošću od 12 poena razlike.

U trećoj dionici, kao i u većem dijelu prvog poluvremena, znatno bolja igra domaće reprezentacije, koji taj momenat koriste i dolaze do velike rezultatske prednosti i vodstva rezultatom 60:45, što je ujedno bio i ishod sa kojim se ušlo u posljednju kvartal ovog meča.

U posljednjoj četvrtini rutinsko odrađivanje posla u izvedbi reprezentacije BiH, gdje je tim Vedrana Bosnića konstantno imao veliku rezultatsku prednost, da bi na kraju najbolji bosanskohercegovački košarkaši ostvarili i pobjedu rezultatom 79:73, i tako došli do svog trećeg trijumfa u ovim kvalifikacijama, ali i do konačnog cilja, a to je plasman na Evropsko prvenstvo.

U redovima pobjedničkog tima, odnosno, reprezentacije BiH , najefikasniji su bili Atić i Kamenjaš sa po 19 ubačenih koševa, a s druge strane, kod poražene selekcije Latvije, bolji od ostalih bio je Lomazs sa također 19 poena na ovom meču.

Tabela kvalifikacione grupe H za Evropsko prvenstvo 2021 nakon četiri odigrana kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *