18/05/2024

Utakmicama 15. kola Prve lige Federacije BiH završen je prvi dio takmičenja za takmičarsku sezonu 2020/2021.

Jesenji prvak Prve lige FBiH za takmničarsku sezonu 2020/2021 je HŠK Posušje, koji se od tekuće takmičarske sezone ponovo takmiči u drugom rangu bosanskohercegovačkog nogometa – Prvoj ligi Federacije BiH.

Podsjećanja radi, HŠK Posušje je takmičarsku sezonu 2019/2020 završio na prvom mjestu Druge lige FBiH – grupa Jug te ostvario plasman u m:tel Prvu ligu FBiH. 

Nakon 15 odigranih kola, ekipa Posušja je osvojila 31 bod ostvarivši skor od devet pobjeda, četiri neriješena rezultata i dva poraza, uz gol razliku 24 postignuta i svega pet primljenih golova, te su ekipa koja je primila najmanje golova u ligi.

Najveću pobjedu jesenji prvak je ostvario u 15. kolu, kada je na stadionu “Mokri Dolac” u Posušju savladana ekipa FK Budućnost iz Banovića rezultatom 7:0.

Posušje je u vrhu liste najboljih gostujućih ekipa, odnosno, od osam odigranih utakmica na tri su upisane pobjede, tri puta nerješen rezultat i dva poraza, dok su na svom terenu odigrali sedam utakmica od kojih su šest riješili u svoju korist a jednu završili nerješenim rezultatom. 

Trener HŠK Posušje, Denis Ćorić u prvom dijelu takmičenja koristio je 25 igrača, a najviše minuta na terenu sakupio je kapiten Landeka Davor koji je odigrao 1350 minuta.

Najbolji strijelac ekipe je Buhač Ivan sa pet postignutih pogodaka, dok su Bešlić Ivan i Lučić Luka postigli po četiri pogotka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *