19/05/2024

Disciplinska komisija NS/FS BiH zatražila je očitovanje od FK Željezničar iz Sarajeva nakon žalbe dvojice igrača vezano za novčana dugovanja, stoji u zvaničnom biltenu.

Naime, nogometaši Mladen Veselinović i Elvis Karić su predali zahtev za pokretanje disciplinskog postupga zbog ispalte finansijskih dugovanja, i to u iznosu od 28.000 KM u slučaju Veselinovića, te u slučaju Elvisa Karića, bez da je naveden tačan novčani iznos.

“Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj dana 14.12.2020. godine, rješavajući Zahtjev za izvršenje i zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka igrača Mladena Veselinovića, protiv FK ‘Željezničar’ Sarajevo, kojim se traži isplata dugovanja, na osnovu člana 110. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, ovim putem, traži očitovanje od FK Željezničar Sarajevo, u vezi sa isplatom finansijskih dugovanja prema igraču Mladenu Veselinoviću, u iznosu od 27.689,50 (dvadesetsedamhiljada i šeststotinaosamdesetdevet/50) KM.

Imenovani klub, je dužan dostaviti očitovanje do 22.12.2020. godine do 12.00 sati u NS/FS BiH, Bulevar Meše Selimovića br. 95, Sarajevo (Odjel za ligaška takmičenja/ natjecanja).

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj dana 14.12.2020. godine, razmatrala je zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka
dostavljen od strane Elvisa Karića, protiv FK “Željezničar” Sarajevo, pa na osnovu člana 108. stava 1. tačke c) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH donosi odluku:

Zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka, podnesen od strane Elvisa Karića, protiv FK „Željezničar” Sarajevo se odbacuje na osnovu člana 108. stav 1. tačka c) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.”- navodi se u službenom biltenu NS/FS BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *