18/05/2024

Nogometaš Ivan Čurjurić nedavno je pojačao redove premijerligaša Olimpika iz Sarajeva, a tim povodom ovaj igrač je govorio i za klupsku stranicu, te objasnio, između ostalog, i razloge zbog kojih je stigao u tim.

Ove zime ste stigli u Olimpik, priključili ste se pripremama, kakva su vaša očekivanja, kako ste se snašli i šta mislite o samoj ekipi?

  • Došao sam na poziv šefa stručnog štaba Slavka Petrovića, priključio sam se Olimpiku, svi smo upoznati s time da nakon Zrinjskog sam bio bez angažmana šest mjeseci, a u tom periodu sam radio sa mojim matičnim klubom NK Zadar. Došao sam u dobrom stanju što je za mene najbitnije i siguran sam da mogu pomoći ovoj ekipi da ostvarimo jedan cilj koji je svima zajednički, a to je ostanak u Premijer ligi.

Vremenski uslovi baš i nisu na najboljem nivou, ali čini se da ekipa dobro podnosi napore.

  • Pa generalno ovo vrijeme u Sarajevu je jako loše za bilo kakve pripreme i vrstu treninga, jer ima puno snijega, ali mislim da, ne žalimo se, moramo raditi naporno i biti spremni za početak Premijer lige.

Olimpik je u nezavidnoj poziciji, nalazi se na posljednjem mjestu, kako vi vidite rasplet situacije u proljetnem dijelu sezone?

  • Tako je, ne treba lagati se, Olimpik je zadnji na tabeli, ali ima isti broj bodova kao Krupa, dok mu Radnik bježi dva boda. Došao sam ovdje i iz još jednog razloga, a to je da sam vidio dosta igrača koje sam gledao dok sam igrao u Zrinjskom i Želji, oni su tada igrali za druge klubove u Premijer ligi BiH, jako su dobri igrači tako da smatram da ova ekipa ima puno kvaliteta koji dosad nije pokazala, ali siguran sam sa novim šefom da ćemo mi to pokazati i ostvariti naš cilj.

Nastupali ste za Željezničar i Zrinjski u BiH. Olimpik je vaš treći klub u Premijer ligi. Generalno, kakvo je vaše mišljenje o Premijer ligi BiH?

  • Premijer liga je jedna jako dobra liga, ali i dalje podcijenjena u okvirima van države, ali mislim da liga, igrači i struka zaslužuju puno više od onoga što se nudi u pogledu trening kampova, trening centra, travnjaka na kraju krajeva. Nadam se da će to s godinama biti mnogo bolje. Može im biti vodilja i Hrvatska Nogometna Liga gdje je HNS uložžio dosta u travnjake na kojima nema više kaljuže, blata snijega i zaista mislim da je to pri iskorak da bi Premijer liga bila još više priznata. A naravno, Premijer liga ima fantastičnih igrača, ja sam igrao i u Želji i u Zrinjskom, dva velika kluba, tako da nikad i nigdje nije bilo lako igrati ni protiv prvog ni protiv zadnjeg na tabeli, tako da ima puno kvaliteta u Premijer ligi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *