02/05/2024

Košarkaška reprezentacija BiH danas je u glavnom gradu Latvije, u Rigi, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine, savladala selekciju Grčke.

Grčka – BiH 79:73

Glavni grad Latvije, odnosno, Riga, bila je danas domaćin susreta petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine između reprezentacija Grčke i BiH.

Prva četvrtina meča protekla je u boljoj igri reprezentacije BiH, čiji su igrači nakon te dionice susreta imali rezultatsku prednost, odnosno, ovaj period se okončao rezultatom 18:26 za nominalno gostujuću selekciju.,

U drugoj četvrtini susreta ponovo bolja gra reprezentacije BiH, tačnije izabranici selektora Vedrana Bosnića dodatno povećavaju svoju prednost, te na odmor između dva poluvremena odlaze sa vodstvom rezultatom 49:37, sa prednošću od 12 poena razlike.

U trećoj dionici prvobitno nešto bolja igra reprezentacije BiH, a potom dionica koja je pripala selekciji Grčke, međutim, rezultatska prednost na kon isteka ove četvrtine ostala je gotovo ista za selekciju BiH kao što je glasila po isteka prvog poluvremena, tačnije rezultatom 64:51 se ušlo u posljednju kvartal ovog meča.

U posljednjoj četvrtini rutinsko odrađivanje posla u izvedbi reprezentacije BiH, gdje je tim Vedrana Bosnića konstantno imao veliku rezultatsku prednost, da bi na kraju najbolji bosanskohercegovački košarkaši ostvarili i pobjedu rezultatom 84:69, i tako došli do svog četvrtog trijumfa u ovim kvalifikacijama, ali i do konačnog cilja, a to je prvo mjesto na tabrli kvalifikacione grupe, i ovjeren plasman na Evropsko prvenstvo.

U redovima pobjedničkog tima, odnosno, reprezentacije BiH , najefikasniji je bio Sulejmanović sa po 23 ubačenih koševa, a s druge strane, kod poražene selekcije Grčke, bolji od ostalih bio je Kavvadas sa 16 poena na ovom meču.

Tabela kvalifikacione grupe H za Evropsko prvenstvo 2021 nakon pet odigrana kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *